ajándékcsomagok

2019.12.07. 15:00

Rászoruló gyerekek kapják a tapolcai angyalbatyukat

A tapolcai Nagyboldog­asszony Általános Iskola diákjai idén is gondoltak nehéz sorsú társaikra, és több mint száz ajándékcsomagot küldenek nekik az ünnepre.

Tóth B. Zsuzsa

A tapolcai Nagyboldogasszony-iskola diákjai több mint száz ajándékcsomagot állítottak össze az ünnepre Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola idén is csatlakozott a Veszprém Főegyházmegyei Karitász által meghirdetett Angyal­batyu programhoz, amely nehéz sorsú gyermekek karácsonyát szeretné szebbé varázsolni. Az iskola diákjai 96 dobozt töltöttek meg játékokkal, iskolaszerekkel, plüssfigurákkal, édességekkel a rászoruló gyermekek számára. A diákok saját rajzaikat és jókívánságaikat ugyancsak becsomagolták. A dobozokra ráírták, hogy fiúnak vagy lánynak szánják-e, és milyen korú legyen a címzett. Többen nem is csak egyetlen csomagot készítettek.

A tapolcai Nagyboldogasszony iskola diákjai több mint száz ajándékcsomagot állítottak össze az ünnepre Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az összegyűjtött ajándékokat az iskola lelki igazgatója, Földi István és igazgatója, Rohály János adta át Szijártó László atyának, a főegyházmegyei karitász vezetőjének. Az atya köszönetét fejezte ki az iskola tanulóinak, hogy segítettek örömet szerezni a főegyházmegye szegény sorsú gyermekeinek. Földi István az ajándékozás örömére hívta fel a figyelmet, Rohály János arra, hogy milyen nagy öröm volt látni a gyerekek ajándékgyűjtését, a családok összefogását. A gyűjtést az iskola hitoktatója, Mátyásné Horváth Marietta koordinálta.

Az ajándékokat a családsegítők juttatják el a leginkább rászorulóknak Veszprém megyében. Kapnak belőle a fogyatékkal élők Lesencetomajon és Dákán, jut az anyaotthonokba, a nevelőotthonokba.

Amint rászoruló családoknak szintén, és a tavalyihoz hasonlóan valószínűleg idén ismét marad ajándék a kárpátaljai gyerekeknek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában