utalványok karácsonyra

2019.12.06. 07:00

Rászoruló Veszprém megyei gyerekek kaptak adományt az agrárkamarától

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke a szervezet nevében 1,7 millió forint értékű, széles körben felhasználható utalványt adományozott a Veszprém megyei Gyermekvédelmi Központnak.

Sági Ági

Kocsyné Sződy Karolina átveszi az utalványokat Győrffy Balázstól Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az ünnepélyes átadáson a fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi igazgatóság Veszprém megyei Kirendeltségének igazgatója, Rybár Judit köszöntötte a megjelenteket, majd a NAK elnöke, Győrffy Balázs beszélt. – Hiszünk benne, hogy az utalványok a legjobb helyre kerülnek. A társadalom részéről nagyobb támogatást, több odafigyelést igényelnek ezek a gyerekek. Ők sokszor önhibájukon kívül kerülnek olyan helyzetbe, hogy nem a családjukban élnek, nem ott nőnek fel. A szülői szeretetet, gondoskodást nem tudjuk helyettesíteni, de tárgyi eszközök biztosításához–ha csekély összeggel is – hozzájárulhatunk, és örülünk, ha a gyerekeknek örömet tudunk szerezni – mondta el Győrffy Balázs.

Az eseményen a térség országgyűlési képviselője, Ovádi Péter hangsúlyozta, sok területen dolgoznak együtt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával. A közös rendezvényeken azt próbálják elérni, hogy minél több emberhez jussanak el helyi termékek, egyre többen ismerjék meg a térség értékeit. Üdvözölte a NAK társadalmi szerepvállalását, és megköszönte a rászoruló gyerekeknek juttatott adományt.

Kocsyné Sződy Karolina átveszi az utalványokat Győrffy Balázstól Fotó: Penovác Károly/Napló

Kocsyné Sződy Karolina, a Veszprém megyei Gyermekvédelmi Központ megbízott intézményvezetője arról beszélt, hogy karácsony táján feléled az ajándékozási kedv, és sokan megtalálják őket is.

– A legkisebb ajándéktól az ilyen hatalmas ajándékig mindent nagy szeretettel fogadunk. Az utalványokat az intézményrendszerünkben nevelkedőkre fordítjuk. Az ő szabadidejük hasznos eltöltéséhez vásárolunk majd sportszereket, szabadidős foglalkozásokat, rajzeszközöket és játékokat – mondta el Kocsyné Sződy Karolina.

A Veszprém megyei Gyermekvédelmi Központ jelenleg 531 gyermekről és fiatal felnőttről gondoskodik. Ők lakásotthonokban, vagy nevelőszülőnél élnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában