forgalomkorlátozások

2019.12.06. 07:00

Reagált a Közút a kapolcsi demonstrációra: segítenek a biztonságos közlekedésben

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az alábbiak szerint reagált a lapunkban december ötödikén, a kapolcsi fél pályás útlezárással járó lakossági demonstrációval kapcsolatos tudósításra.

Tóth Zsuzsanna

A kapolcsiak forgalom lassító demonstrációt tartanak a gyorshajtók miatt

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Amint azt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs Osztálya írta lapunknak, a Kapolcson érvényes 40 km/órás sebességkorlátozó táblát az önkormányzat kérésére több évvel ezelőtt helyezték ki a falutáblára. A korlátozás megerősítésének tárgyában társaságunk részéről nincs akadálya a helyszíni szemle megtartásának, ha az önkormányzat kéri, akkor a 40-es táblát beljebb tudjuk helyezni, ebben az esetben az útcsatlakozásoknál a táblát meg kell ismételni. A sebességkorlátozás betartására burkolati jelekkel tudjuk még felhívni a közlekedők figyelmét, fekvőrendőrt viszont országos közúton nem helyezhetünk el, ami még ha a jogszabály engedné is, nagyobb rezgéssel és hanghatással is járna. A gyorshajtók ellen társaságunknak nincs hatásköre fellépni, azok számát hatósági ellenőrzések fokozásával lehetne csökkenteni.

Amint lapunkban arról írtunk, a településen átszáguldó gépkocsik túl magas sebességét kifogásolják a helyi lakosok. A demonstrációval a Magyar Közút Nonprofit Zrt. figyelmét szerették volna felhívni arra, hogy valamit tenni kell azért, hogy megszűnjön a gyorshajtás a faluban. Szeretnék elérni, hogy a közút tartson helyszíni szemlét a rendőrséggel, megvizsgálva a forgalom lassítás lehetőségét. Véleményük szerint például forgalomlassító „tüskéket” kellene beépíteni az aszfaltba, hogy a gépkocsi vezetőket valami figyelmeztesse a lassítás fontosságára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában