folyamatos jelenlét és éberség

2019.12.27. 11:00

Sikeres évet zárt a veszprémi börtön

Törvényesen és biztonságosan működött a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet (VMBVI) idén is, nem történt szökés sem.

Kovács Erika

Törvényesen és biztonságosan működött idén is a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Fotó: Kovács Erika/Napló

Németh Éva ezredes értékelte az évet és rámutatott, a biztonság mellett nagy hangsúlyt helyeztek a fogvatartottak reintegrációjára, illetve arra, hogy segítsék a társadalomba történő visszailleszkedést, emiatt képzéseket, különféle foglalkozásokat szerveztek nekik, a női elítélteknek pedig varrodai bérmunkát indítottak. A VMBVI-nél pályázati projektekben is részt vettek, jóvátételi programjaikkal pedig segítették a város iskoláit, szociális és egyházi fenntartású intézményeit.

Törvényesen és biztonságosan működött idén is a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet
Fotó: Kovács Erika/Napló

Kiemelten kezelték az úgynevezett távtárgyalási rendszert, amelynek köszönhetően az esetek jelentős részében már nem kell kiszállítani a fogvatartottakat a bíróságokra, ezzel jelentősen csökkentve a biztonsági kockázatokat. Tovább javították dolgozóik körülményeit, eszerint korszerű épületben, klimatizált helyiségekben dolgozhatnak az intézet falai között.

- Nehéz, folyamatos jelenlétet és éberséget követelő munkát végeztek munkatársaim egész évben, amiért kiemelt köszönetet érdemelnek. Bízom benne, hogy a jövőben újabb dolgozókkal sikerül csökkenteni a munkaterheket, és megőrizni szakmai eredményeinket, fogalmazott Németh Éva ezredes, intézetparancsnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában