múlt és jövő összeér

2019.12.19. 16:36

Tornateremmel gazdagodik a hajmáskéri iskola

A régi katonaváros lovardája hamarosan a Hajmáskéri Gábor Áron Általános Iskola tornatermeként funkcionálhat.

Horváth Virág

20191219 Hajmáskéri Gábor Áron Általános Iskola mögötti terület Hajmáskéri Gábor Áron Általános Iskola új tornatermének projekt indító sajtótájékoztatója Ovádi Péterrel Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ovádi Péter, országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón kiemelte, a közel tizenhat évvel ezelőtti iskolafelújítási projekt keretében nem készült tornaterem, hosszú idő után viszont a kormány támogatásával megkezdődhet a régi lovarda átépítése.

Balról Rédling Tamás és Hajdu Attila a kivitelező cég képviseletében, Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Köbli Miklós, Hajmáskér polgármestere, Ékes Tamás iskolaigazgató, Szauer István tankerületi igazgató és Csiszárné Páricsi Mariann, a Veszprémi Tankerületi Központ gazdasági igazgatóhelyettese a régi lovarda épülete előtt Fotó: Pesthy Márton/Napló

 

– Nagyon köszönöm elődöm munkáját, Bernáth Ildikónak köszönhető ugyanis, hogy az iskola épülete megújulhatott, az új teremmel pedig méltó körülményeket biztosíthatunk a tornaoktatásnak is. Nemcsak az iskolának volt már szüksége a tornacsarnokra, hanem a hajmáskéri lakosoknak is, én azt remélem, hogy ez a fejlesztés új közösségeket tud majd létrehozni – tette hozzá Ovádi Péter.

Ékes Tamás, a Hajmáskéri Gábor Áron Általános Iskola igazgatója 1982 óta tanít testnevelést az iskolában tornaterem nélkül, elmondta, a tantestület és a diákok is nagy izgalommal várják az új tornatermet.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Köbli Miklós, Hajmáskér polgármestere elmondta, a csarnok nagysága lehetőséget nyújthat akár bajnoki mérkőzések megrendezésére is, hiszen az 1822 négyzetméter nagyságú épületben 1400 négyzetméteres csarnokot, 20-szor 40 méteres kézilabda, valamint 15-ször 28 méteres kosárlabda pályát is kialakítanak.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A polgármester kiemelte, az épületet a kormány támogatásával százötvenmillió forintért tudta megvásárolni az önkormányzat, a beruházás pedig közel négyszázhatvanmillió forintból valósulhat meg. A kivitelező cég háromszáz napos határidővel kezdi meg a munkálatokat, a létesítmény fenntartásáért a tankerület felel majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában