Fürdés és fagyi

2020.01.01. 10:00

Egy kilométert úszott a három fokos Balatonban

Immár Ötödik éve várja szervező helyi sportegyesület az önkormányzat támogatásával a Szilveszterkor strandolni vágyókat az egyre népszerűbb csobbanásra, hogy kitolják a balatoni szezont.

Tóth B. Zsuzsa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Idén a 98 fürdőző egyike nem kisebb teljesítményre vállalkozott, mint hogy leússzon ezer métert a mindössze pár fokos vízben.

A szükséges orvosi vizsgálatot követően nevezési díjként csupán annyit kértek a szervezők, hogy mindenki igyon egy kupica pálinkát. Aztán idén már közel százan gázoltak a vízbe szokás szerint a Pancsoló kislány felcsendülő dallamaira a strandon a lidónál. Sőt, Dobai János Győrből azért utazott a helyszínre, hogy a vízben teljesítse a saját magának kiszabott egy kilométeres távot. A vízimentők kísérete mellett sikerrel döntötte meg a rekordot, amelyre korábban senki sem vállalkozott télen.

A kora délutáni, kellemes, napsütéses idő csak fokozta a remek hangulatot, sokan jelmezbe öltöztek, voltak, akik kétszer is bementek a vízbe és hosszú perceken át labdáztak. Szinte nyári hangulatot varázsoltak maguknak a bátor fürdőzők, akik a parton fagylalttal még rá is erősítettek a nem hétköznapi élményre. A szervezők meleg itallal, egy tál étellel vártak mindenkit, a színpadon Böjte Réka, Tóth Kiara, Tit Mouse és a Kerozin szórakoztatta a többszáz érdeklődőt. Az eseményen forgatták Réka Jéghideg nyár című dalának klippjét, amelynek szövegét a fürdésen szintén fellépő Josey Joe Tatár írta.

Az ábrahámhegyi szilveszteri balatoni fürdőzés ötlete a salföldi Simon Mihály judo világbajnoktól és az ábrahámhegyi Szepesi Gusztávtól származott évekkel ezelőtt. Azóta bebizonyosodott, hogy van igény a különleges mártózásra, évről évre egyre többen vesznek részt az egyébként ingyenes fürdésen és még többen csodálják őket elismerő pillantásokkal, várják a parton a pancsolókat tapssal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában