Diagnosztikai eszközre fordítják a felajánlást

2020.01.21. 14:00

Félmilliós adományt kapott a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány

Ötszázezer forintot adományoztak hétfőn az Advent a várban programsorozat szervezői a Bébi Koraszülött Mentő Alapítványnak.

Marton Attila

Sövényházi Balázs, Nagy Károly, Szabó Éva és Markovszky György az adomány átadásán

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A felajánlást jelképező oklevelet Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke adta át Szabó Évának, az alapítvány kuratóriumi elnökének a Csolnoky kórházban. Az iparkamara a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém Megyei Szervezetével, a Veszprémi Főplébániával és a veszprémi önkormányzattal együtt hagyományteremtő szándékkal szervezte meg az Advent a várban programsorozatot.

A rendezvény kézműves és termelői vásárán árusított bögrékből származó bevételt az iparkamara támogatásával kiegészítve ajánlották fel a szervezők az alapítványnak.

Szabó Éva főorvos köszönetet mondott a támogatásért, és arról beszélt, az adományból egy vérvizsgáló eszközt vásárolnak, amely azonnali eredményt ad, és ezzel jelentősen csökkenti a laboreredményre való várakozást. Hozzátette, az alapítvány 2002 óta működik, szoros együttműködésben a Csolnoky Ferenc Kórház Újszülött és Gyermek Intenzív Egységével. Az adományok segítségével tartani tudták a lépést az orvostechnikai fejlődéssel, ez is hozzájárult ahhoz, hogy az elmúlt évtizedekben 25-30 ezrelékről 1-2 ezrelékre csökkent a csecsemőhalálozás a veszprémi kórházban.

Sövényházi Balázs, Nagy Károly, Szabó Éva és Markovszky György az adomány átadásán Fotó: Balogh Ákos/Napló

Markovszky György kiemelte, egy közösség akkor lehet sikeres, ha a rászorulókat tudja támogatni, ezért is indították el az adománygyűjtő kezdeményezést. Nagy Károly címzetes apát kiemelte, a szeretet győzelmének anyagi megvalósulása az adomány. Felidézte, a jótékonysági kezdeményezés mellett a programsorozat több újdonsággal is szolgált, például élő betlehemet szerveztek, míg a napkeleti bölcseket tevék kísérték a veszprémi várban.

Sövényházi Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém Megyei Szervezetének elnöke az összefogás erejét emelte ki, amely lehetővé tette, hogy társadalmi szerepvállalás jegyében segítsék az alapítványt és a gyermek­intenzív egységet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában