téli fürdés

2020.01.01. 16:39

Rekordszámú résztvevő mártózott meg a Balatonban a 10. Újévi csobbanáson

Az immár tizedik Újévi csobbanásra 678 nevező érkezett a strandra, hogy idén először megmártózzon a csupán néhány fokos Balatonban.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A parton idén is többezren szurkoltak a vakmerő csobbanóknak, akik közül a tréfás kedvűek jelmezbe bújtak, mikulás sapkát húztak a fejükbe a buli kedvéért. Balassa Balázs polgármester köszöntőjében méltányolta, hogy évről évre egyre többen térnek vissza és színesítik a Balatont, valamint a parti rendezvényeket.

– Tizenegy évvel ezelőtt két helyi vállalkozó vetette fel az ötletet, hogy milyen jó lenne január elsején újévi csobbanást szervezni. Akkor még kicsit idegenkedtem a kihívástól és csupán 35-en mentünk be a vízbe, most viszont közel hétszázan vagyunk. Soha ennyi őrült nem volt még itt a Balaton-parton január elsején. A víz 2,6 fokos, fürdésre alkalmas, semmi akadálya a csobbanásnak – mondta a polgármester.

Rekordot döntött idén is a fürdőzők száma, a tavalyi 565-tel szemben idén 678-can mártóztak meg a Balatonban
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A vár egyik kis ágyúját idén is Papp Gergő, azaz Pimasz úr, televíziós riporter sütötte el, a dörrenésre egyszerre gázoltak a vízbe 678-an. Sokan már a fél méteres mélységtől visszafordultak, mások még tempóztak is a mély vízben, annyira élvezték a téli kihívást. Közben a parton jégszobrász dolgozott, játszott a Cimbaliband zenekar, valamint korábban artisták előadása, gólyalábasok bemutatója, az Új idők zenekar koncertje színesítette a délutánt.

Az idei csobbanáson a legfiatalabb nevező a hét éves Zakács Álmos Csanád volt. A legidősebb nevező az 1942-ben született Nagy Tamásné, az örökös csobbanó az 1943-ban született tapolcai Szebegyinszki Istvánné volt. Marika aki a nála csupán néhány hónappal fiatalabb badacsonyörsi Farkas Mihálynéval, Valival együtt fürdött idén is, mint csaknem minden évben. Mint elárulták, mindketten szeretik a hideg vizet. Az immár négy dédunokával büszkélkedő Marika saját medencéjében fürdik tavasztól őszig, Vali pedig még novemberben is megmártózott a Balatonban.

Az idei szigligeti csobbanás örökös csobbanója címet a tapolcai Szebegyinszki Istvánné, Marika (balról) érdemelte ki, aki a vele egy idős badacsonyörsi Farkas Mihálynéval, Valival együtt fürdött idén is
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A vidám, közvetlen hölgyek jó egészségnek örvendnek mindketten és vallják, hogy amíg csak bírnak, részt vesznek minden újévi csobbanáson, akármennyi idősek lesznek is. A hazai legtávolabbról érkezett fürdőző Fazekas Gyula volt Mátészalkáról, a világ legtávolabbi pontjáról, Ausztráliából Owen Lacey érkezett fürödni Szigligetre.

A csobbanásról élőben tudósítottunk, ide kattintva nézheti meg:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában