Dolgoznak a problémán

2020.01.21. 07:00

Tavaly tavasz óta nincs közvilágítás egy úrkúti utcában

Szerkesztőségünkhöz névtelen lakossági bejelentés érkezett a napokban. A telefonáló felhívta a figyelmünket arra, hogy Úrkúton a Május 1. utcában tavaly tavasz óta nincs közvilágítás.

Borsos Renáta

Forrás: pixabay

Lapunk felkereste Fülöp Zoltánné polgármestert, aki tájékoztatást adott az esettel kapcsolatban.

A településvezető elmondta, az önkormányzat 2019. május 9-től 2019. szeptember 14-ig közvilágítás-korszerűsítési programot valósított meg, amely a meglévő közvilágítási lámpatestek cseréjét és közel 120 új lámpatest kihelyezését tartalmazta. Két helyszínen – köztük a jelzett Május 1 tér 10. esetében – a kivitelező nem tudta az üzembe helyezést elvégezni közvilágítási hálózati betáplálás hiányában. A bekötés feltételeinek biztosítása érdekében a kivitelező és az E.ON Zrt. együttműködése folyamatban van.

Fülöp Zoltánné hozzátette: a település közvilágítási hálózattal nem rendelkező közterületeinek megvilágítása érdekében az önkormányzat idén napelemes lámpák kihelyezését tervezi, a felmérés már megtörtént.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában