Jelentős, régóta várt útfejlesztések indulnak el hamarosan

2020.02.28. 11:30

A stabilitás és a fenntarthatóság jegyében fogadták el Veszprém idei költségvetését

Elfogadták a város idei költségvetését a képviselő-testület csütörtöki ülésén.

Marton Attila

20200227 Veszprém, Módszertani bölcsőde (Cserhát ltp. 13.) Illsuztrációs fotó Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton

A napirend előtt Katanics Sándor (DK–Szakszervezetek) frakcióvezető arról érdeklődött, mikor épülhet meg a Gyulafirátótot és Kádártát tehermentesítő, a 82-es utat a 8-assal a litéri csomópontban összekötő elkerülő út. Porga Gyula (Fidesz–KDNP) polgármester elmondta, jelentős útfejlesztések indulnak el a közeljövőben, így a déli elkerülő fejlesztése, a 8-as és 82-es összekötő szakasza a Veszprém Arénánál, valamint az Aranyosvölgyi völgyhíd.

Hartmann Ferenc (MSZP–LMP–Párbeszéd) frakcióvezető azt kérdezte, mikor módosítják a decemberben életbe lépett V-Busz-menetrendet. Porga Gyula elmondta, a V-Busz kivizsgálta a beérkezett panaszokat, emellett utasszámlálásokat végez. A menetrend módosításáról leghamarabb a márciusi közgyűlésen dönthetnek, ami a 8-as és 13-as vonalakat, valamint a Cholnoky-lakótelep kiszolgálását érintheti.

Az idei veszprémi költségvetésben a Módszertani bölcsőde korszerűsítése is szerepel
Fotó: Pesthy Márton

Elfogadta a testület a város idei költségvetését 11 igen szavazattal, 7 nem ellenében. Az előterjesztés vitájáról a két ellenzéki frakció – MSZP–LMP–P és DK–Szakszervezetek – tagjai kivonultak, mert véleményük szerint a polgármester nem egyeztetett a négy ellenzéki egyéni választókerületi képviselővel.

Porga Gyula hangsúlyozta, 30 százalékkal nőtt a költségvetés főösszege a tavalyihoz képest, a büdzsé 60 százalékát fordítják fejlesztésre. Hozzátette, egy erős és büszke város költségvetése lesz az idei, amelyben a fenntarthatóság kap főszerepet.

Kovács Rajmund (Jobbik) felrótta, hogy az előző évinél nagyobb hitelt tervezett be a város, valamint úgy vélte, a tavalyi évi maradványt hasznosabban kellene felhasználnia az önkormányzatnak. Porga Gyula válaszában közölte, a 2019-es büdzsé maradványát pályázati támogatások jelentik, amelynek elköltéséről korábban döntöttek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában