darts-verseny és szabadulószoba

2020.02.17. 11:30

Berhida is csatlakozott a Kultúrházak éjjel-nappal kezdeményezéshez

A Berhidai Művelődési Ház és Könyvtár a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat keretében rendezte meg szombaton családi szabadulószobát és a már hagyományosnak mondható darts-versenyét.

Horváth Virág

20200215 Berhida Művelődési Ház és Könyvtár Szabadulószoba - Kultúrházak Éjjel-Nappal Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton

A Magyar Népművelők Egyesülete által tizennégy évvel ezelőtt útjára indított eseménysorozat, a Kultúrházak éjjel-nappal célja, hogy minél többen legyenek részesei a közművelődési intézmények által nyújtott kulturális sokszínűségnek.

Gerőfiné Mészáros Anita, a Berhidai Művelődési Ház és Könyvtár közművelődési igazgatója elmondta, nagy volt az érdeklődés a szabadulószobára, és a darts verseny nevezését is le kellett állítani, olyan sokan jelentkeztek.

- Egyre nagyobb figyelmet fordítunk arra, hogy környezettudatosságra neveljük a gyerekeket, egyre több ilyen témájú játszóházunk, foglalkozásaink és előadásaink vannak, és a szabadulószobát is eköré építettük fel. Ezek teljesen saját ötletek, egyedi feladatok. Velegi Brigitta és Máté Szabina állították össze a feladatokat, és a „színfalak mögött” ők segítik a játékosokat. A feladatok főként 8-12 éves korosztálynak szólnak, és főként a környezettudatossághoz kapcsolódnak, természetismereti és logikai feladatokon kell túljutniuk a szabadulószobában résztvevőknek – mondta el Gerőfiné Mészáros Anita.

Velegi Brigitta és Máté Szabina ottjártunkkor is épp egy családot segítettek a kutakodásban a képernyő mögött. Elmondták, mivel főleg gyerekeknek szól, fizikai erőre vagy ügyességre nincs szükség a feladatok megoldásához, csupán logikára. A szervezők folyamatos kapcsolatban vannak a játékosokkal, látják őket, tudnak üzenetet írni, és szükség szerint beszélni is tudnak a bent lévőkkel.

Az igazgatónő hozzátette, minden csapatban lennie kell egy felnőttnek legalább, hiszen családi programnak szervezték a szabadulószobát. A szabadulószobára akkora az érdeklődés, hogy a szombati után most pénteken ismét megnyitják. Az igazgatónő kifejtette, jövőbeni tervei között szerepel, hogy felnőttek számára is indítanak szabadulószobát, valamint a gyermekeknek szólót is tovább folytatnák a nagy érdeklődésre való tekintettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában