Pár év alatt elavul a tudás

2020.02.01. 07:00

Diplomaátadó ünnepség a Pannon Egyetem Műszaki Informatika Karán

A Pannon Egyetem Műszaki Informatika Karának pénteki diplomaátadóján a B épület aulájában átvehették oklevelüket a végzett hallgatók.

Horváth Virág

A Pannon Egyetem Műszaki Informatika Kara végzett hallgatói átvehették diplomájukat

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az ünnepségen Vonderviszt Ferenc, a Pannon Egyetem általános és tudományos rektorhelyettese beszédében kiemelte, az egyetem a felsőoktatási ranglistákon és oktatói minőség terén is dobogós helyen áll, a Veszprémben végzett hallgatók könnyedén el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon.

– A diplomaátadó a legfontosabb ünnep, hiszen itt mérhetjük le igazán elvégzett munkánk eredményességét. Az itt ülő hallgatók sikeresen elvégezték egyetemi tanulmányaikat, a mai rendezvény a kar oktatóinak és munkatársainak odaadó munkáját dicséri. A Pannon Egyetemnek csak akkor lesz esélye versenyben maradni, ha ötletességgel, kreativitással, kitartással és szorgalommal végezzük munkánkat. Olyan időket élünk, amikor a megszerzett tudás néhány év alatt elavul, amikor szükség van az élethosszig tartó folyamatos tanulásra, az állandó megújulásra, az ismereteink szakadatlan bővítésére – tette hozzá az egyetem rektorhelyettese. Vonderviszt Ferenc kiemelte, a Pannon Egyetemen végzett hallgatók előtt a veszprémi oktatási intézmény kapui továbbra is nyitva állnak.

Zalavári István, a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara (VMMK) elnöke köszöntőjében elmondta, a kamara intézményét, habár sok feltételnek kell megfelelnie, a mérnökök céheként is emlegetik, hiszen az ő munkájukat könnyíti, kapcsolatokat tart fent.

A Pannon Egyetem Műszaki Informatika Kara végzett hallgatói átvehették diplomájukat Fotó: Pesthy Márton/Napló

– Kollégaként üdvözlöm most önöket. Tizenkét évvel ezelőtt az egyetemen az akkori mérnöki kamara elnöke azt mondta, hogy a mérnöki gazdaságból ötvenötezer mérnök hiányzik. Önök enyhíteni fogják azt a nyomasztó mérnökhiányt, ami jelenleg fennáll – tette hozzá Zalavári István.

A Pannon Egyetem Műszaki Informatika Kara tegnapi diplomaátadó ünnepségén ­Ernst Streben Little Fantasy műve hangzott el hegedűtrió előadásában. A végzett hallgatók a fogadalomtétel után átvehették diplomájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában