Impozáns tervekből nincs hiány

2020.02.12. 11:00

Egyedi bringamozival és termelői piaccal várja látogatóit Alsóörs

A Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület rendhagyó közgyűlésre hívta össze a tagokat a község egyik hoteljébe. Az eseményen megtörtént az éves tisztújítás, majd Semsei Sándor elnök és Pataki Júlia TDM-menedzser ismertette a 2020-as terveket.

Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter

Először az új, tervezett piacról esett szó, amelyet Alsóörsön, az egyesület irodája előtti területen terveznek megvalósítani. A termelői piac a környékbeli őstermelőknek, kistermelőknek és kézműveseknek szeretne lehetőséget biztosítani. A terület egyfajta közösségi térként is szolgál majd, ahol lehet zenés programokat, családi foglalkozásokat tartani, illetve a tervek között szerepel nyári estékre egy különleges bringamoziprogram is. Ennek lényege, hogy a projektor egy kerékpáros áramfejlesztővel lesz összekötve, és csak akkor kap a működéshez elegendő áramot, ha a kerékpárokon tekernek.

Pataki Júlia elmondta: szeretnék bevezetni a vándorgyűléseket, hogy a tagjaik jobban megismerhessék egymást. Így elkezdődhet egy jó hangulatú ötletbörze, amely a térség előnyére válik
Fotó: Szendi Péter

– A helyi termékekkel összefüggésben egy polcrendszert is kialakítunk. Először az alsóörsi és a csopaki irodában, de az egyesület szeretné, ha a térség szolgáltatói is integrálnák saját szálláshelyükre vagy üzletükbe ezeket a jó minőségű árukat. A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkkal együtt gondolkodunk és dolgozunk a polcrendszerben, a saját védjegyes termékeiket is szeretnénk bemutatni nálunk – mondta el Pataki Júlia.

A következő terv az idei évben a térségi e-busz kihasználása. A busz tavaly nyáron érkezett meg, Alsóörs önkormányzatának jóvoltából. Az elmúlt év az igények és a busz kiismeréséről szólt. Idén tavasszal és ősszel hétvégenként borjárat indítása a terv, a nyári szezonban pedig rendszeres strandjárat közlekedik Alsóörsön, az esti órákig autómentes és kényelmes közlekedési módot biztosítva a helyieknek és nyaralóknak egyaránt.

– Szeretnénk bevezetni a vándorgyűléseket, hogy tagjaink jobban megismerhessék egymást, illetve a tagok munkáját. Így reméljük, elkezdődik egy jó hangulatú, baráti ötletbörze, amely a térség előnyére válik – hangsúlyozta Pataki Júlia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában