Hetven éve alapították az iskolát

2020.02.13. 11:00

Érettségire készül az ajkai gimnáziumi osztály

Emlékezetes marad a 2019–2020-as tanév az Ajkai Szakképző Iskola Bánki Donát intézményegysége tanárai és diákjai számára. Az idén ünneplik az iskola alapítása 70. évfordulóját, most ballag az első gimnáziumi osztály.

Tisler Anna

Fotó: Györkös József

Négy osztály, egy szakközépiskolai, két szakgimnáziumi és egy gimnáziumi készül az év végi vizsgákra. Ők már ruhájukon viselhetik a középiskolai tanulmányaik végét jelző szalagot. Csizmazia Csaba intéz­mény­egység-vezető köszöntőjében elmondta, hogy mindenki adott képességekkel születik, senkiből sem lehet többet kihozni annál, ami van benne. Fordítva viszont történhet a dolog, hogy kevesebbet hoz ki magából a diák, mint amire képes.

A 11. osztályosok a szalagfeltűzésen
Fotó: Györkös József

A Bánkiban elhivatott, kiváló tanárok dolgoznak, akik minden segítséget megadnak azoknak, akik szeretnének tanulni. Különösen sok múlik az osztályfőnökökön, a végzős osztályokat Horváth Károly, Barzsa Emma, Paksa Milán és Juhászné Kiss Ágnes kísérte az úton. A mai diákoknak több lehetőségük van, mint a negyveneseknek volt középiskolásként, de az emberi értékek és motivációk minden korban azonosak.

A végzősök nevében Szalai Alexandra mondott köszönetet a tanáraiknak, szüleiknek a szeretetért és a gondoskodásért, amellyel eljuthattak az érettségi vagy a szakmai vizsgáig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában