A klub harmincnégy tagot számlál

2020.02.25. 11:00

Évfordulót ünnepelt a nyugdíjasok kórusa Sáskán

A helyi nyugdíjasklub kórusa, a Dalkör húszéves fennállását is ünnepelték a hagyományos év eleji összejövetelen a faluházban.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A klub vezetője, Jehoda Istvánné beszámolt a csoport és a Dalkör tavalyi évéről. Beszélt a zalahalápi Navratil Andrea-estről, a Tóth-pincészetnél rendezett asszonyfarsangról, a farsangi vacsoráról és a Bakonyi Népdalos-találkozón való részvételről. Amint elmondta, megünnepelték az anyák napját, a szőlővirágzást, emlékeztek a hősökre, dalostalálkozón és lángossütő fesztiválon, szüreti felvonulásokon énekeltek.

Somogyi József képviselő köszönte meg a klubvezető, Jehoda Istvánné eddigi munkáját az ünnepségen
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Főzőversenyen indultak, advent harmadik vasárnapján pedig a klubtagok gyújtották meg a gyertyát és vendégelték meg az együtt ünneplőket. A klubvezető mindannyiuk nevében mondott köszönetet a korábbi polgármesternek, Kovács Nándornak a támogatásáért. Albertné Asztalos Anita alpolgármester elismeréssel szólt a klub aktivitásáról, és a település vezetése további támogatása felől biztosította a tagokat. Hozzátette, hogy idén is megrendezik a tavaly első ízben megtartott idősek napját, ahova várnak mindenkit.

A 34 tagú klub több mint húsz éve tartja össze a nyugdíjasokat, a létszám évek óta ennyi. Viszont több vidéki tag családi, rokoni kapcsolatokat ápol a helyiekkel, így beiratkozott a csoportba és eljár a rendezvényekre. A kórusban 12 dalos kedvű tag énekel, akik gyakran fellépnek helyben és a környék településeinek eseményein is.

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az ünnepségen képeket vetítettek a dalkör elmúlt húsz évét idézve, majd közös vacsorával és tombolasorsolással, zenével zárult az est.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában