harmadik éve támogatják a kórház működését

2020.02.05. 17:30

Félmillió forint értékű orvosi műszert kapott ajándékba a veszprémi kórház

Új eszközzel gazdagodott a Csolnoky Ferenc Kórház. Az automata fogászati tisztító- és olajozókészülék a szájsebészeti osztályra kerül, az eszköz megvásárlásához szükséges félmillió forintot a Jász-Plasztik Autócentrum ajánlotta fel a Csolnoky Ferenc Kórház alapítványának – mondta el Lippai Norbert (balra), az intézmény főigazgatója.

Marton Attila

Lippai Norbert (balra), az intézmény főigazgatója és Füleki Áron

Fotó: Penovác Károly/Napló

Kiemelte, az eszköz a többéves szünet után január óta ismét működő osztályon dolgozók munkáját segíti. Hozzátette, a működését korábban munkaerőhiány miatt szüneteltető osztályon jelenleg hét orvos dolgozik, a Balatontól északra és a Dunától nyugatra fekvő területeken élő betegeket is ellátják.

Lippai Norbert főigazgató elmondta, az új levegőmeghajtású készülék a fogászati eszközök élettartamát kilencven százalékkal növeli meg, valamint fokozza az extrém magas fordulatú fúrók üzembiztonságát. Füleki Áron, a cég értékesítési tanácsadója elmondta, cégük harmadik éve támogatja a kórház működését: minden évben azt az összeget ajánlják fel az egészségügyi intézménynek, amelyet ügyfeleik és partnereik ajándékozására fordítottak volna.

Lippai Norbert (balra), az intézmény főigazgatója és Füleki Áron
Fotó: Penovác Károly/Napló

2017 decemberében a sztró­kos betegeknél a rejtett ritmus­zavar felismerésére alkalmas eszközt adományozott a vállalkozás a kórháznak, míg 2018 decemberében a cég támogatásával a kórház döntése alapján a szülészet-nőgyógyászati osztály részére szereztek be egy új nőgyógyászati vizsgálószéket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában