Közösséggé formálódnak

2020.02.06. 11:00

Fiatal megyei gyógyszerészek randevúja kéthavonta

Szakmai ismeretterjesztő rendezvényeken találkoznak rendszeresen a megye fiatal gyógyszerészei.

Marton Attila

Medgyaszai Melinda tartott előadást a fiatal gyógyszerészeknek

Fotó: Penovác Károly/Napló

A csoport legutóbbi összejövetelén Medgyaszai Melinda pszichoterapeuta tartott elő­adást a mindfulness (tudatos jelenlét, éber figyelem) fogalmával leírt terápiás módszerről, ahol a gyógyszerészek hasznos tanácsokat kaphattak arról is, hogyan dolgozhatják fel a munkájuk során tapasztalt nehézségeket.

– Az Országos Gyógyszerészeti Kamara kezdeményezésére indítottuk el a fiatal szakembereket tömörítő csoportot három évvel ezelőtt – mondta el Alfási Tünde, a Veszprém Megyei Gyógyszerészi Kamara alelnöke, aki Zima Zsolttal, a Fiatalokat integráló munkacsoport vezetőjével fogja össze a tagságot.

A program 2016 januárjában indult, azóta rendszeresen, általában kéthavonta találkoznak a szakemberek a megyei kamara szervezésében. A legnagyobb közösségi oldalon zárt csoportot is létrehoztak, megkönnyítve a tagok közötti kommunikációt. A szakemberek ismereteinek bővítésére leggyakrabban a gyógyszerész szakmához kapcsolódó előadást hallhatnak a tagok a rendezvényeken, de több egészségügyi szakterület jeles képviselőjét is meghívták már, így bőrgyógyászati és diabetológiai téma is terítékre került korábban, idézte fel Alfási Tünde. Hozzátette, az előadások mellett többször vettek részt futóversenyen a csoport tagjai, valamint az összejövetelek a szakmai tapasztalatcserére is lehetőséget adnak.

Medgyaszai Melinda tartott előadást a fiatal gyógyszerészeknek
Fotó: Penovác Károly/Napló

A találkozókon a megye gyógyszerészeinek nagyjából tíz százaléka, mintegy 15-20 fiatal patikus vesz részt, több veszprémi szakember mellett balatonkenesei, nyirádi, tapolcai és várpalotai ifjú gyógyszerészek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában