Nem bántja a szemét?

2020.02.20. 11:30

Hulladékszigetek rombolják a veszprémi városképet

Az önkormányzat és a közüzemi szolgáltató összefogással számolná fel az illegális hulladékszigeteket.

Marton Attila

20200213 Veszprém Ranolder tér illegális szemétlerakás Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Városszerte több ponton időről időre illegálisan rakják le a hulladékot, legutóbb a Ra- nolder téri parkolóban alakult ki egy ilyen hulladéksziget, mondta el Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, a hulladékot pénteken szállították el a VHK munkatársai, azóta azonban újra elkezdődött az illegális kihelyezés.

Kiemelte, évente közel 120 tonna illegális hulladékot szállítanak el munkatársaik, ami mintegy négyszáz alkalmat jelent, és ez több mint ötmillió forint pluszkiadással jár a szolgáltatónak. A vezérigazgató leszögezte, a hulladék azé, aki megtermelte, és a szabályoknak megfelelően kell elhelyeznie.

Illegálisan lerakott hulladék a Ranolder téren
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Hegedűs Barbara alpolgármester elmondta, évente több száz millió forintot költ a város a közszolgáltatásokra, hogy élhető, rendezett és szép legyen Veszprém. Hozzátette, a város lakosságának többsége szabálykövető, akad azonban néhány renitens, aki nem törődik a közösség érdekével. Hozzátette, mielőbb szeretnék felszámolni azokat a helyszíneket, ahol időről időre felgyűlik az illegálisan lerakott hulladék, ezért eszközöket telepítenek a VKSZ Zrt.-vel, hogy megállítsák a városképet csúfító jelenség további terjedését. Emellett április 18-án Tavaszi nagytakarítás címmel hirdetnek programot a hasonló gócpontok megszüntetéséhez, amelyhez várják magánszemélyek és civil szervezetek csatlakozását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában