Rendkívül nagy segítség

2020.03.23. 16:00

A színházigazgatók üdvözlik a gazdaságvédelmi lépéseket

A Vidéki Színházigazgatók Egyesülete üdvözli a miniszterelnök által bejelentett újabb gazdaságvédelmi lépéseket, a munkahelyek megőrzése érdekében tett kiemelt intézkedéseket, a szolgáltatóipar és különösen az előadóművészetből élők terheinek könnyítését.

Balla Emőke

–Nincsenek szerepálmaim, elfogadom azt, amit az élet ad–mondta Oberfrank Pál színházigazgató

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Orbán Viktor március 23-i bejelentése után az egyesület sajtóközleményt adott ki, melyben úgy fogalmazott: „Sok művész, a művészetet szolgáló kisvállalkozó, azok családjai kapnak lehetőséget arra, hogy az adó- és hiteltartozások befizetését a válság elmúltával rendezhessék. Ebben az egyébként is súlyosan fenyegető, mentálisan is nehezen kezelhető helyzetben ez óriási segítség a vállalkozások, családfenntartók számára. Rendkívül nagy segítség most a kisgyermekes munkavállaló édesanyáink számára is a gyes, a gyed meghosszabbítása.” Oberfrank Pál, az egyesület elnöke, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója megköszönte a kormány felelősségteljes, a családokat, vállalkozásokat védő döntéseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában