Aki teheti, ne vigye óvodába gyermekét – ezt kéri Unger Tamás, Pápa alpolgármestere

Hétfőtől ügyeletet biztosítanak a pápai bölcsődékben és óvodákban, de arra kérik a szülőket, aki teheti, gondoskodjon a gyermeke otthoni felügyeletéről – emelte ki vasárnapi sajtótájékoztatón Unger Tamás, Pápa alpolgármestere.

Polgár Bettina

Unger Tamás, Pápa alpolgármestere

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Unger Tamás hangsúlyozta, ha valaki mégsem tudja az otthoni felügyeletet megoldani, az óvodákban és a bölcsődékben ügyeletet biztosítanak, azonban az intézményekbe a szülőknek nem megengedett a belépés, a gyermekeket az ajtóban veszik át a nevelők, pedagógusok. Az alpolgármester hozzátette, ezzel a lépéssel szeretnék megkönnyíteni a felkészülést arra az eshetőségre, amikor már az óvodákat és a bölcsődéket egyáltalán nem lehet látogatni. Döntöttek az idősek napközijének bezárásáról, a Fogyatékosok Nappali Intézetében pedig ügyeletben fogadják azokat a személyeket, akiknek az otthoni gondozását nem tudják megoldani.

Unger Tamás elmondta, a pápai önkormányzat továbbra is teljesíti a gyermekétkeztetésben vállalt kötelező feladatát. Fontos változás azonban, hogy az óvodások esetében az ebéd elvitelére nem az intézményben kerül sor, hanem a konyhán, és nem saját, hanem a konyha által biztosított műanyag dobozokban. Az iskolákban pedig nem lehet étkeztetést végezni, ehelyett a Nátus-konyhán nyílik lehetőség étkezésre, illetve az étel a konyha által biztosított műanyag dobozban innen is elvihető.

Unger Tamás, Pápa alpolgármestere
Fotó: Polgár Bettina/Napló

A polgármesteri hivatalban hétfőtől a személyes ügyfélfogadás szünetel: telefonon, elektronikus úton vagy levélben lehet keresni az ügyintézőket. Személyesen csak indokolt és halaszthatatlan esetben lehet felkeresni a hivatalt, előzetes egyeztetést követően. Unger Tamás jelezte, a héten további intézmények (múzeum, könyvtár, Esterházy-kastély, Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ, Várkertfürdő, városi piac) helyzetéről hoznak döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában