Balatonfüreden is óvintézkedéseket hoznak a járvány megfékezése érdekében

A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében számos óvintézkedést vezettek be a városban. A rendelőintézetben új szabályok léptek érvénybe, az óvodások, bölcsődések ellátása, étkeztetése biztosított, az idősek ellátása folyamatos.

veol.hu

20200130 rózsaszín megvilágítást kap a balatonfüredi Vaszary Galéria annak tiszteletére, hogy 100 nap múlva rajtol Magyarországról a Giro kerékpáros verseny Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az önkormányzat továbbra is nyomatékosan kéri, hogy a 70 évesnél idősebbek lakó- illetve tartózkodási helyüket ne hagyják el, mert fokozott fertőzésveszélynek vannak kitéve, számolt be a város honlapja.

Az önkormányzat feladata a hatósági karanténban lévő balatonfürediek ellátása. A városban jelenleg 19-en vannak hatósági karanténban, ők fertőzött területről érkeztek haza. Az önkormányzat igény esetén gondoskodik az önkéntes karanténba vonulók ellátásának biztosításáról is.

A tanintézmények bezártak. Az óvodák és bölcsődék ügyeleti rendszerben működnek, külön kis csoportokban tovább biztosítják az ellátást és az étkeztetést azoknak, akik ezt igénylik. Az önkormányzat arra kéri a szülőket, lehetőség szerint a gyerekek maradjanak otthon.

Megkezdődtek az önkormányzat szervezte segítségnyújtások, működnek az információs csatornák, az idős ellátás szolgáltatása folyamatos. A 70 év felettiek számára elindult az élelmiszer és gyógyszer beszerzés, valamint az ételkihordás. A Füredkult Kft, a Hit Gyülekezet helyi szervezete illetve a városi uszoda kollektívája már felajánlotta a segítségét.

A város által bevezetett rendeletekről, és további információk a város honlapján olvashatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában