nehéz helyzetben a fiatalok

2020.03.27. 11:00

Diákhitel Központ: Hosszabb hiteligénylési időszak és fizetési moratórium

A koronavírus járvány okozta nehéz helyzet miatt a Diákhitel Központ meghosszabbította a hiteligénylés határidejét a szabad felhasználású Diákhitel1 tekintetében. Ennek értelmében az a hallgató, aki március 27., péntekig leadja igénylését, már áprilisban megkapja a kért összeget. A járvány ideje alatt folyamatosan igényelhető a képzési költségre fordítható Diákhitel2 is.

Horváth Virág

Fotó: Illusztráció

A kialakult rendkívüli helyzetben egyre több diák számára lehetetlenül el a tanulmányok melletti munkavégzés. Azok a hallgatók, akik péntekig leadják igénylésüket, már április 15-én a kért összeghez jutnak. A képzési díjra költhető Diákhitel2 is folyamatosan igényelhető a járvány ideje alatt.

A járványügyi helyzet alatt a Diákhitel Központ személyes ügyfélszolgálata zárva tart, online szerződéskötésre ugyanakkor jelenleg is változatlanul lehetőség van a Neptun vagy a DiákhitelDirekt felületén keresztül.

A Kormány múltheti döntése alapján a Diákhitel Központ is törlesztési moratóriumot hirdet a fennálló diákhitel tőke- és kamattartozás tekintetében minden ügyfele számára 2020. december 31-ig. Természetesen önkéntesen a moratórium ideje alatt is törleszthető a tartozás, a társaság ezt minden esetben elszámolja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában