Veszélyes útszakasz

2020.03.11. 11:00

Kátyúk nehezítik a közlekedést Nemesvámos és Tótvázsony között

Molnár Csaba, a Napló tótvázsonyi előfizetője azzal a kéréssel kereste meg szerkesztőségünket, hogy járjunk utána annak, folytatódik-e a 77-es főút Nemesvámos és Tótvázsony közötti szakaszának felújítása.

Molnár Sándor

Akadnak veszélyes kátyúk, és az út széle is több helyen rossz állapotban van az említett szakaszon

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Olvasónk véleménye szerint esős időben balesetveszélyes a kátyúk miatt a tapolcai útnak a nemesvámosi felújított résztől a Kövesgyűrűpusztáig tartó szakasza.

Olvasónk abban bízik, hogy Tótvázsony irányába folytatódik a Nemesvámos–Veszprém között a közelmúltban befejeződött útfelújítás. A panaszos öt kilométer hosszúnak mérte a kérdéses útszakaszt, amelyen a kátyúk miatt szerinte egy-két helyen az autósok áttérnek a másik sávba, viszont az út széle több helyen olyan rossz állapotú, hogy nem lehet biztonságosan félrehúzódni a szembejövők elől, és ez nagyon balesetveszélyes. Illetve esős időben a vízzel telt kátyúk is komoly kárt vagy balesetet okozhatnak.

Megkeresésünkre Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője válaszolt az olvasónk által felvetett problémára: – Társaságunk a minden évben előre meghatározott központi, állami költségvetési forrásait az üzemeltetési és fenntartási feladatokra használhatja fel a 32 ezer kilométeres, országos közúthálózaton. Vagyis a rendelkezésünkre álló források erejéig az országos közúthálózaton a lokális vagy nagy felületű javítási munkákat végezhetjük el. A kátyúzási munkákon túlmutató, teljes körű felújítási munkák külön hazai vagy európai uniós forrásokból valósulhatnak meg.

Akadnak veszélyes kátyúk, és az út széle is több helyen rossz állapotban van az említett szakaszon
Fotó: Molnár Sándor/Napló

A felújításokra vonatkozóan javaslatokat tehetünk, a jelzett útszakasz is szerepel a listánkon, a beruházásokat pedig külön erre a célra indított programokon keresztül, elrendelés alapján, és az ahhoz szükséges források biztosítását követően indíthatjuk el. A kérdéses útszakasz teljes felújításáig idén is a rendelkezésünkre álló források erejéig folyamatosan és ütemezetten végezzük el a szükséges helyi javítási munkákat – válaszolta a kommunikációs osztályvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában