koro

2020.03.20. 17:30

Kórházi karanténba helyezett férfival beszélgettünk

Tamás nemzetközi gépkocsivezető, szerda délelőtt ért haza utolsó köréről, Hegyeshalmon keresztül

Horváth László

Jelenleg az ajkai kórházban van karanténban, telefonon beszéltünk vele.

- Mikor elindultam az utolsó körre Németország, Hollandia, Franciaországot érintve, még csak a fejem fájt. Amikor szerdán Sopronnál átléptem a határt, jeleztem a rendőröknek, hogy addigra már négy napja tüneteim voltak. Ekkor félreállítottak az autómmal, lázat mértek, és rövid tanakodás után hazaküldtek, hogy vonuljak házi karanténba – mondta el munkatársunknak.

Tamás ezután felhívta a háziorvosát, beszélt az ÁNTSZ-szel, ahonnan azt az utasítást kapta, menjen be a megyei kijelölt kórházba Ajkára. A veszprémi férfi nem szerette volna, ha másokat is megfertőz útközben, így a mentésirányítást hívta. Az intézmény túlterheltsége miatt szerda este ért hozzá mentőautó, és azonnal beszállították az ajkai Magyar Imre Kórházba.

- Csütörtök reggel végezték el rajtam a tesztet, szombat délelőttre ígértek eredményt. A kórházi kosztot kiegészítendő felvettem a kapcsolatot kollégákkal, a sofőrtársadalom szorosan összetart, így azóta ők hoznak be nekem ételt és kávét a kórházba. A portán leadják, a nővér felhozza és leteszi a szobám elé. Én nem mehetek ki a szobából, senki nem jöhet be. Teljes az izoláció.

Elmondta, a láza csillapodott, de mellkasi fájdalmai továbbra is vannak, a fejfájás időről-időre megjelenik. Bár kórházba került, csütörtökön otthonában felkereste a rendőrség, hogy betartja-e a karantént, anyukája tájékoztatta őket a kórházba vonulásáról.

- Remélni merem csak, hogy nem koronavírus, de nem kockáztathattam. Gyermekeim vannak, anyukám idős, nem tehetem meg, hogy félvállról veszem ezt az egészet.

 

Ha Ön vagy ismerőse hasonló eseményeket él meg, és szeretné megosztani velünk, megteheti a [email protected] email címen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában