tíz tonna gyümölcsöt kapott a honvédség

2020.03.26. 20:05

Nagylelkű adomány a pápai katonák egészségéért

Több száz kiló almát kapott az MH Pápa Bázisrepülőtér állománya, egy hazai vállalkozó adományából.

Balogh Ákos

Fotó: MH Pápa Bázisrepülőtér

A Magyar Honvédségnek összesen tíz tonna gyümölcsöt adományozott a nagyvonalú felajánló, melyből több száz kilót a pápai katonai repülőtér állománya csütörtökön reggel vehetett át – tájékoztatta lapunkat a bázisrepülőtér kommunikációs főnöksége.

Az almaszállítmány a koronavírus-járvány miatt, a honvédségnél is érvényben lévő szigorított biztonsági intézkedések miatt, csak többszintű ellenőrzést követően juthatott el a pápai bázis étkezdéjének raktárába, a higiéniai és járványügyi előírásokat maximálisan betartva.

Fotó: MH Pápa Bázisrepülőtér

Az adománynak jó helye lesz, hiszen a repülőtér egyébként is rendszeresen biztosít gyümölcsöt a szolgálatot teljesítők részére a szokásos reggeli-, ebéd- és vacsoramenük részeként. A mostani ajándék tovább erősíti a katonák egészségmegőrzéséért tett erőfeszítéseket, mely egy világméretű, súlyos járvány idején rendkívül fontos.

Gadó Imre alezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnokhelyettese az alakulat teljes személyi állománya nevében köszönte meg Bíró Csabának, hogy nagylelkű adományával hozzájárult a Magyar Honvédség élelmezéséhez.

Fotó: MH Pápa Bázisrepülőtér

Kihívásokkal teli időszak előtt állunk, és az ilyen emberi gesztusok mutatják meg igazán, hogy nehéz körülmények között is kölcsönösen számíthatunk egymásra. Mi, katonák továbbra is ott segítünk, ahol szükség van ránk. Nemcsak a jelenlegi veszélyhelyzetben, hanem mindig hazánkat és a magyar embereket szolgáljuk” – fogalmazott a parancsnokhelyettes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában