díjátadó veszprémben

2020.03.13. 20:00

Pro Urbe-emlékéremmel ismerték el a közösségépítő munkát

Ebele Ferencné pedagógus, Mohos Gábor korábbi jegyző és Schall Tamás lelkipásztor vehette át a Pro Urbe-emlékérmet pénteken a városházán.

Marton Attila

20200313 Veszprém Városháza. Porga Gyula polgármester Pro-urbe díjakat ad át Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Egy erős közösség, mint amilyen a veszprémi, csak akkor jöhet létre és maradhat meg, ha a díjazottakhoz hasonló egyéniségek munkálkodnak érte, hangsúlyozta köszöntőjében Porga Gyula polgármester. Hozzátette, az elismerést olyan közösségépítő személyiségek érdemelték ki, akiket a kimagasló szakmai kvalitások mellett emberi tulajdonságaik is kiemelnek a többiek közül.

Ebele Ferencné a közoktatás, valamint az értékteremtés érdekében végzett példaértékű tevékenysége elismeréseként vehette át az érdemérmet. A méltatásban elhangzott, 25 éve igazgatója a veszprémi Simonyi Zsigmond Ének- Zenei és Testnevelési Általános Iskolának, amely irányítása alatt folyamatosan fejlődött, és vált a város szakmailag egyik legelismertebb és legnépszerűbb intézményévé. 2007-ben az általános iskolák igazgatói munkaközösségének vezetőjévé választották.

Magas színvonalú szakmai munkája, valamint Veszprém polgárai érdekében végzett példaértékű tevékenysége elismeréseként adományozta a közgyűlés az érdemérmet dr. Mohos Gábornak. A jogász végzettségű szakember 2002 óta dolgozott a veszprémi Polgármesteri Hivatalában, kezdetben személyzeti csoportvezetőként, majd aljegyzőként. 2011-től kilenc évig volt a város jegyzője.

Az értékmegőrzés területén végzett példaértékű tevékenysége, valamint közösségi munkája elismeréseként vehette át az érdemérmet Schall Tamás. A lelkipásztor 1988 óta végzi munkáját a Cholnoky-lakótelepen. Szervezésében 1989. januártól kezdte meg működését a Magyarok Nagyasszonya Plébánia. Tamás atya nagy szeretettel hozta létre a közösséget, amely rendkívül erős, határozott egyéniségének köszönhetően immár több mint 30 éve létezik, hangzott el a méltatásban. A városháza Kossuth-termében tartott ünnepségen közreműködött a Kapitány vonósnégyes.

Az emlékérmet 1991-ben alapította a város önkormányzata, a díjra bármelyik veszprémi polgár felterjesztést tehet, az elismerés odaítéléséről a közgyűlés dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában