Védőeszközöket várnak

2020.03.28. 07:00

Rendkívüli testületi ülés Várpalotán a járványügyi helyzet kapcsán

Rendkívüli ülésen számolt be a képviselő-testületnek a koronavírus-járvány ügyében tett intézkedésekről minap Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere.

Szabó Péter Dániel

Mindenki szájmaszkban vett részt a testületi ülésen. Képünkön Campanari-Talabér Márta polgármester

Fotó: Szabó Péter Dániel

A tanácskozáson – ahol az egészség védelme érdekében mindenki szájmaszkban vett részt, s a megszokott ülésrendtől eltérve egymástól távolabb foglaltak helyet – egyhangúlag fogadta el a képviselő-testület Campanari-Talabér Márta beszámolóját.

Az előterjesztésben a polgármester összegezte a koronavírus-járvány lassításáért tett önkormányzati intézkedéseket az óvodák és bölcsődék bezárásától és a játszóterek lezárásától kezdve az idősek megsegítését célzó intézkedéseken át a polgármesteri hivatalnál és az önkormányzati tulajdonú cégeknél tett óvintézkedésekig.

A polgármester beszélt arról is, hogy az önkormányzat a hét közepén elindított egy 1200 liter klórtartalmú fertőtlenítőszerről, 20 homlokhőmérőről, 30 ezer gumikesztyűről, száz négyszintű védelmet biztosító ruháról, ötezer háromrétegű orvosi maszkról és ezer szelepes szájmaszkról szóló megrendelést, a szállítmány rövidesen megérkezik Várpalotára. A polgármester az ülésen elmondta azt is, hogy a pétfürdői Huntsman cég felajánlott 800 liter fertőtlenítőt a várpalotai önkormányzatnak.

A rendkívüli ülésen a fenntartó Veszprémi Tankerületi Központ felkérésére véleményezte a testület a Képesség- és Tehetségfejlesztő Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, valamint a Thuri György Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola átszervezését is. Előbbi intézmény esetében ugyanis sem a tanulói, sem pedig a pedagógusi létszám nem teszi lehetővé az iskola szabályos működtetését.

Mindenki szájmaszkban vett részt a testületi ülésen. Képünkön Campanari-Talabér Márta polgármester Fotó: Szabó Péter Dániel

A tervezet értelmében megszűnik a Dankó utcában korábban magániskolaként működő intézmény, amelynek általános iskolás diákjai a várpalotai vagy bejelentett lakhelyüknek megfelelő általános iskolában, míg gimnáziumi tanulói a Thuri gimnáziumban folytathatják tanulmányaikat. A kollégisták elhelyezését szükség esetén a Faller középiskola kollégiumában oldják meg, a művészeti iskolában folyó néptánc és társastánc alapszak a Thuri gimnázium és művészeti iskola keretén belül folyik majd tovább.

Az eddig az intézmény telephelyeként működő jásdi iskola pedig a csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskola tagintézménye lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában