ne menjen arra

2020.03.30. 16:00

Teljes szakaszon lezárták a veszprémi Giricses lépcsőt

Teljes szakaszon lezárták a Giricses lépcsőt, mert egy szakasza beszakadt. A balesetek megelőzése érdekében a felújításig tilos a közlekedés a lépcsőn.

sdr

A lezárás a teljes szakaszt érinti, azaz fix korlátot, figyelmeztető táblákat helyeztek ki a Galamb utca (Módszertani bölcsőde) felől, a Fenyves utcai alsó szakaszon, és a Panoráma sétányon. A Giricses lépcső egyik pihenője 2019 szeptemberében beszakadt. A feltárás és az ideiglenes helyreállítás után az újabb vizsgálaton kiderült, hogy a lépcső alatt húzódó, a Cserhát lakótelep csapadékvizét elvezető csatorna szinte teljes szakasza sérült, az aknák oldalfalai is beszakadtak.

Egy nagyobb esőzés során a lépcső bármely szakaszán keletkezhet újabb beszakadás, amely a csatorna mélységéből adódóan életveszélyes is lehet, ezért a csatorna újjáépítéséig a lépcső használata tilos és életveszélyes – tájékoztatott a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodája.

Forrás: Veszprém VMJV Polgármesteri Hivatala

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában