A falunap költségeiből védekeznek a járvány ellen Mezőlakon

A pápai kórházat egymillió forint értékű védőfelszereléssel, a helyi lakosokat szájmaszkkal, a 65 év felettieket élelmiszercsomaggal támogatja az önkormányzat az idei falunap helyett.

Laskovics Márió

Nagy Gábor polgármester fiaival a tavalyi Mezőlak Feszten. A falunap a járványügyi helyzet miatt idén elmarad

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Az önkormányzat bevezette a megfelelő járványügyi óvintézkedéseket. Sőt többet is megtettek. A lakosságot ellátták szájmaszkokkal, az idősek számára élelmiszercsomagokat osztanak ki és beszerzik gyógyszereiket, továbbá egymillió forinttal segítik a pápai kórházat, tájékoztatott Nagy Gábor polgármester.

Az otthon maradásra kéri a lakosságot az önkormányzati hivatal melletti ledes üzenőfal is Fotó: Laskovics Márió/Napló

A faluvezető a minap jelentette be, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel nem tartják meg augusztusban a község népszerű falunapját, a Mezőlak Fesztet. Annak felszabaduló költségeiből, mivel a koronavírus-járvány akár több hónapos készenlétet és megelőző tevékenységet is jelenthet a faluközösség számára, az önkormányzat két hete ezer darab textil szájmaszkot varratott egy pápai nyugdíjas varrónőnél 800 ezer forintért, illetve a község közel kétszáz 65 év feletti lakosának tartós élelmiszert vásárolt 2,8 millió forint értékben.

Nagy Gábor polgármester fiaival a tavalyi Mezőlak Feszten. A falunap a járványügyi helyzet miatt idén elmarad Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Az élelmiszer egy részét már kiosztottuk. A csomag tartalmazott lisztet, rizst, kristálycukrot, étolajat, száraztésztát, különböző konzerveket, zacskós levest és teát. Még egy osztásra lesz lehetőségünk a későbbiekben. A maszkok tekintetében minél hamarabb akartunk lépni, ennyiért sikerült beszereznünk. A hivatalban még egyharmada megvan tartalékként, de a pazarlás elkerülése végett csak telefonos igénybejelentés alapján osztunk belőle – fűzte hozzá Nagy Gábor polgármester.

A 65 év feletti lakosoknak tartósélelmiszer-csomagokat oszt ki két ütemben a mezőlaki önkormányzat Fotó: Laskovics Márió/Napló

Az ő ötlete volt, hogy a pápai Gróf Esterházy Kórház javára ajánljanak fel egy nagyobb összeget. A képviselő-testülettel és Töreki-Vörös Ibolya főigazgatóval való telefonos egyeztetést követően állapodtak meg az egymillió forintban, és hogy védőfelszerelésre fordítják. Felvették a kapcsolatot a Pápai Társadalmi Összefogás csoporttal. A településhez mérten ez egy nagy felajánlás, jegyezte meg a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában