Civilek gyűjtése a pápai kórház támogatására

Közel 15 millió forintot gyűjtöttek össze a koronavírus-járvány megfékezése, a helyi egészségügyi dolgozók megfelelő védőfelszereléssel való ellátása céljából pápai civilek.

Laskovics Márió

Második körben a pápai Gróf Esterházy Kórház javára vásárolnak védőfelszereléseket

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Erdősi Csaba, Kiss Róbert és Török Zsolt vállalkozó március 22-én indított egy nyilvános csoportot Pápai Társadalmi Összefogás néven a legnépszerűbb internetes közösségi oldalon. A jótékonysági gyűjtést kezdeményező csoporttal a várost, a helyi lakosokat segítik a járvány leküzdésében. Lapunknak Erdősi Csaba nyilatkozott eddigi tevékenységükről.

Mint mondta, mindössze három nap alatt összegyűlt a szükséges 3 millió 750 ezer forint első akciójukra, a tízezer orvosi szájmaszk beszerzésére a pápai Egyesített Szociális Intézmény (ESZI) részére. Erdősi Csaba kiemelte, a száj­maszk jelenleg naponta változó árú hiánycikktermék, de ők nagyon kedvező áron tudták megrendelni Kínából.

A vállalkozó kifejtette, mivel jelen helyzetben az egészségügyi dolgozók védelme rendkívül fontos, ezért második körben a Gróf Esterházy Kórház javára – Töreki-Vörös Ibolya főigazgatóval és Havrilla Gyula orvos-igazgatóval egyeztetve – szereztek be különféle védőfelszereléseket, mint például védőruhát, szkafandert, teszteket, valamint további maszkokat, hiszen ezekre folyamatosan szükség van.

A 15 millió forintnyi pénzadomány több cég és sok magánszemély felajánlásából tevődött össze. Adakozott többek között Áldozó Tamás polgármester és Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában