Civilek gyűjtése a pápai kórház támogatására

Közel 15 millió forintot gyűjtöttek össze a koronavírus-járvány megfékezése, a helyi egészségügyi dolgozók megfelelő védőfelszereléssel való ellátása céljából pápai civilek.

Laskovics Márió

Erdősi Csaba, Kiss Róbert és Török Zsolt vállalkozó március 22-én indított egy nyilvános csoportot Pápai Társadalmi Összefogás néven a legnépszerűbb internetes közösségi oldalon. A jótékonysági gyűjtést kezdeményező csoporttal a várost, a helyi lakosokat segítik a járvány leküzdésében. Lapunknak Erdősi Csaba nyilatkozott eddigi tevékenységükről.

Mint mondta, mindössze három nap alatt összegyűlt a szükséges 3 millió 750 ezer forint első akciójukra, a tízezer orvosi szájmaszk beszerzésére a pápai Egyesített Szociális Intézmény (ESZI) részére. Erdősi Csaba kiemelte, a száj­maszk jelenleg naponta változó árú hiánycikktermék, de ők nagyon kedvező áron tudták megrendelni Kínából.

A vállalkozó kifejtette, mivel jelen helyzetben az egészségügyi dolgozók védelme rendkívül fontos, ezért második körben a Gróf Esterházy Kórház javára – Töreki-Vörös Ibolya főigazgatóval és Havrilla Gyula orvos-igazgatóval egyeztetve – szereztek be különféle védőfelszereléseket, mint például védőruhát, szkafandert, teszteket, valamint további maszkokat, hiszen ezekre folyamatosan szükség van.

A 15 millió forintnyi pénzadomány több cég és sok magánszemély felajánlásából tevődött össze. Adakozott többek között Áldozó Tamás polgármester és Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában