Fegyelmezetten viselkednek az ajkaiak a járványhelyzetben

A koronavírus terjedése okán mindenki tapasztalja, hogy gyökeresen megváltozott az élet körülöttünk. Lapunk utánajárt, milyen friss intézkedések történtek Ajkán, hogy látja a városvezető Schwartz Béla az aktuális helyzetet.

Borsos Renáta

Kihalt a csónakázótó környéke is

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az önkormányzat tájékoztatta a lakosságot, hogy a hatvanöt év felettiek és a krónikus betegek igényelhetnek száj- és orrvédő maszkot ingyenesen. A polgármester elmondta, az intézményeik varrnak, megfelelő ütemben halad a gyártás, négy-ötezer maszkot gyártanak. Az emberek jelentkeznek is ezekért a védőfelszerelésekért, a kiosztásuk folyamatos. A segítőkészség az Ajkán működő vállalatok részéről szintén maximálisan tapasztalható, a városvezető úgy értékelt: összefogás érezhető a településen.

Schwartz Béla polgármester

A polgármester hozzátette, hogy a kínai testvérvárossal is felvették a kapcsolatot. A pontos időpontot még nem tudják, de húszezer szájmaszkot kap a város záros határidőn belül Kínából.

Az óvodában és a bölcsődékben tíz körüli gyermeket látnak el, természetesen a megfelelő higiéniai óvintézkedésekre odafigyelve. A városvezető szerint az emberek fegyelmezetten cselekszenek, pánikhangulat nem uralkodott el a városban. Hétfőtől ingyenes lett a parkolás a közterületeken, ez látványban is megmutatkozott, szinte nincs szabad parkolóhely a városháza környéki parkolóban. Emellett a tömegközlekedés működik, felelősségteljesen igyekszenek cselekedni az emberek a polgármester szerint.

Kihalt a csónakázótó környéke is Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ajka lakói fegyelmezetten betartják a kijárási korlátozásokat, aki csak teheti, otthon marad, és a munkáját home office-ban végzi. Ahol lehetőség van rá, a hivatali dolgozók is ilyen módon dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában