húsvéti sonka

2020.04.15. 07:00

Idősek segítő emberek kaptak ajándékot a pápai húsüzemtől

A stratégiai fontosságú vállalattá nyilvánított Pápai Hús Kft. sonkával látta el a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetben lévőket.

Polgár Tibor

A több mint hétszáz munkavállalót foglalkoztató Pápai Hús Kft. a szociális ellátás támogatása céljából egy veszprémi és egy pápai, időseket ellátó szervezet háromszáz dolgozóját lepte meg húsvéti sonkával, valamint részt vesznek a mintegy ezer gondozott étkeztetésében is. Ezzel párhuzamosan a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a pápai húsgyár együttműködésének köszönhetően összesen hatszáz, az ország legszegényebb településein élő család asztalára jutott sonka nagyszom­baton.

Mindemellett a húsüzem Petri-csészéket, mérőhengere­ket, mérőlombikokat és főző­poharakat ajánlott fel saját készleteiből a győri Petz Aladár Kórház mikrobiológiai laboratóriumának, ezzel segítve az egészségügyi dolgozókat a fontos vizsgálatok és tesztek elvégezésében.

– Az idei húsvét számunkra leginkább a szolidaritásról szólt. Az elmúlt hetekben láttuk, milyen sokan kerültek nehéz helyzetbe, illetve mennyien dolgoztak páratlan erőfeszítéssel a vírushelyzet kezelésén. A Pápai Hús Kft. célja ezeknek az embereknek a megsegítése – mondta Szappanos Péter, a gyár ügyvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában