képviselő-testület is támogatta a pályázatot

2020.04.28. 07:00

Két ütemben cserélik ki a várpalotai Gál Gyula Városi Sportcsarnok nyílászáróit

Az első, közelmúltban indult és május közepén záruló körben az ablakok és ajtók mintegy 70 százaléka újul meg, tudtuk meg Szoboszlay Istvántól, az üzemeltető Palotasport Kft. ügyvezető igazgatójától.

Szabó Péter Dániel

Szoboszlay István ügyvezető az új nyílászárók mellett a várpalotai sportcsarnokban

Fotó: Szabó Péter Dániel

Négyoldalú megállapodás keretében valósul meg a Gál Gyula Városi Sportcsarnok nyílászáróinak cseréje. A Magyar Kézilabda Szövetség által kiírt pályázaton együtt indult el a projekt önrészét biztosító helyi önkormányzat, a Várpalotai Bányász Sportkör és a létesítményt üzemeltető Palotasport Kft.

– A sportcsarnokok felújítását célozza a szövetség pályázata, amelynél alapvető kritérium volt, hogy a kézilabdának fontos szerepet kell játszania a létesítmény életében. Ez Várpalotán megvan, ráadásul a Bányász sportkör nagyon komoly kézilabdamúlttal rendelkezik, a sportág a mai napig rendkívül népszerű a városban. A sikeres projekt talán legfontosabb feltétele volt a 30 százalékos önrész megléte. Campanari-Talabér Márta polgármester a kezdeményezésünk mellé állt, a képviselő-testület is egyhangúlag támogatta a pályázat beadását, így a várpalotai önkormányzat biztosította a 104 millió forintos pályázathoz szükséges 32 milliós összeget – mondta el Szoboszlay István, a Palotasport Kft. ügyvezetője.

Szoboszlay István ügyvezető az új nyílászárók mellett a várpalotai sportcsarnokban
Fotó: Szabó Péter Dániel

A nyílászárók a közelmúltban megérkeztek a sportcsarnokba, és a múlt héten a kivitelezési munkálatok is elkezdődtek. – Két lépcsőben valósul meg a teljes projekt. Az első, napokban indult és a tervek szerint május közepén záruló ütem keretében a nyílászárók mintegy 70 százalékát cseréljük ki, a második körben a déli oldal ablakai helyére kerülnek majd újak – tette hozzá a Palotasport Kft. ügyvezetője.

Szoboszlay Istvántól megtudtuk, a beruházás keretében a jelenlegihez hasonló osztatú ablakokat és ajtókat építenek be, a változás annyi, hogy az eddigi fehér helyett halványszürke árnyalatúak lesznek a nyílászárók. A galérián a balesetek elkerülése érdekében a felület alsó harmada szendvicspanelekből lesz kialakítva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában