Száz üveg mézet adományoztak időseknek és egészségügyi dolgozóknak a pápai méhészek

Száz üveg mézet adományoztak az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) Pápai Szervezetének tagjai a kórházi dolgozók, a mentők és az idősek részére.

Polgár Bettina

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Szabó Krisztián, az OMME Pápai Szervezetének vezetője elmondta, Máté Szabolcs felügyelőbizottsági elnökkel szinte egyszerre fogalmazták meg az ötletet, miszerint mézet adományoznának. Kiemelte, több méhészt is felkerestek, akik pozitívan fogadták a kezdeményezést, és végül száz üveg méz gyűlt össze. A nagylelkű felajánlásokat pénteken juttatták célba az előre kiválasztott három helyszínre: a Gróf Esterházy Kórház sürgősségi osztályára, a Pápai Mentőállomásra, továbbá az Egyesített Szociális Intézmény részre, melynek közvetítésével helyi idősekhez jut majd el az adomány.

A Pápai Szervezet vezetője kiemelte, mindenképpen szerették volna támogatni a mentőket és a kórházi dolgozókat, hiszen rájuk kifejezetten nagy teher hárul ebben az időszakban, az idősek esetében pedig kiemelten fontos az immunrendszer megerősítése, melyre a méz nagyszerűen alkalmas.

Az egészségügyi dolgozók örömmel fogadták a nagylelkű felajánlást Fotó: Polgár Bettina/Napló

- Igyekeztünk közeli, tehát helyi és környékbeli méhészeket felkeresi, és akárkit felhívtunk, senki nem mondott nemet. Azt tudni kell, hogy az új méztermelési szezon előtt állunk, tehát a tavalyi méz elfogyóban van, sokan az utolsó üveg mézeiket adták oda a jó cél érdekében – magyarázta Szabó Krisztián. Rámutatott, a méhészek is érzik a helyzet súlyosságát, tisztában vannak vele, hogy kihívásokkal, nehézségekkel, és lehet, hogy korlátozással telített év lesz az idei.

Szabó Krisztián hangsúlyozta, a méz és a méhészeti termékek fogyasztása – mint például a propolisz – hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez. Ehhez azonban nem alkalom-, hanem kúraszerű fogyasztásra van szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában