Száz üveg mézet adományoztak időseknek és egészségügyi dolgozóknak a pápai méhészek

Száz üveg mézet adományoztak az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) Pápai Szervezetének tagjai a kórházi dolgozók, a mentők és az idősek részére.

Polgár Bettina

Szabó Krisztián, az OMME Pápai Szervezetének vezetője elmondta, Máté Szabolcs felügyelőbizottsági elnökkel szinte egyszerre fogalmazták meg az ötletet, miszerint mézet adományoznának. Kiemelte, több méhészt is felkerestek, akik pozitívan fogadták a kezdeményezést, és végül száz üveg méz gyűlt össze. A nagylelkű felajánlásokat pénteken juttatták célba az előre kiválasztott három helyszínre: a Gróf Esterházy Kórház sürgősségi osztályára, a Pápai Mentőállomásra, továbbá az Egyesített Szociális Intézmény részre, melynek közvetítésével helyi idősekhez jut majd el az adomány.

A Pápai Szervezet vezetője kiemelte, mindenképpen szerették volna támogatni a mentőket és a kórházi dolgozókat, hiszen rájuk kifejezetten nagy teher hárul ebben az időszakban, az idősek esetében pedig kiemelten fontos az immunrendszer megerősítése, melyre a méz nagyszerűen alkalmas.

Az egészségügyi dolgozók örömmel fogadták a nagylelkű felajánlást Fotó: Polgár Bettina/Napló

- Igyekeztünk közeli, tehát helyi és környékbeli méhészeket felkeresi, és akárkit felhívtunk, senki nem mondott nemet. Azt tudni kell, hogy az új méztermelési szezon előtt állunk, tehát a tavalyi méz elfogyóban van, sokan az utolsó üveg mézeiket adták oda a jó cél érdekében – magyarázta Szabó Krisztián. Rámutatott, a méhészek is érzik a helyzet súlyosságát, tisztában vannak vele, hogy kihívásokkal, nehézségekkel, és lehet, hogy korlátozással telített év lesz az idei.

Szabó Krisztián hangsúlyozta, a méz és a méhészeti termékek fogyasztása – mint például a propolisz – hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez. Ehhez azonban nem alkalom-, hanem kúraszerű fogyasztásra van szükség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában