Szigorú szabályok szerint dolgozik a pápai városgondnokság

A koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzetben szigorú szabályok betartása mellett folytatják a munkavégzést a városgondnokság dolgozói – hangsúlyozta Bakó István intézményvezető.

Polgár Bettina

Tavasszal városszerte rendbe teszik a virágágyásokat is

Fotó: Polgár Bettina/Napló

A járványügyi veszélyhelyzetben az első intézkedések között szerepelt, hogy beszüntették a személyes ügyfélfogadást a városgondnokság és a közterület-felügyelet irodáiban. Azóta telefonos és elektronikus úton nyílik lehetőség az ügyintézésre – tájékoztatott a papa-ma.hu.

A higiéniai szabályokon is szigorítottak. Az irodai dolgozóknak kötelezően kezet kell mosniuk, ha elhagyják a folyosót, emellett rendszeresen fertőtlenítik a kilincseket. Védőfelszerelést, azaz gumikesztyűt és szájmaszkot is biztosítottak a városgondnokság összes munkatársának.

Bakó István megjegyezte, a feladataikat külső helyszínen végzőknek szintén szigorú szabályokat kell betartaniuk: megszűnt a reggeli csoportos munkamegbeszélés, és egy-egy helyszínen maximum 3-5 munkatárs tartózkodhat egyszerre, így jelenleg a város több pontján, kisebb csoportokban végzik a munkát. A külső helyszínen dolgozóknak is figyelmet kell fordítaniuk a rendszeres kézmosásra, továbbá fertőtlenítik a raktárak, a műhelyek kilincseit, valamint a járműveket.

Szájmaszkot, illetve gumikesztyűt a közterület-felügyelők is viselnek a járőrözéseik során. Ők többek között a városi piac területén látnak el különféle feladatokat, itt az utóbbi időben jelentősen csökkent a vásárlók és az árusok száma a keddi és a pénteki piac­na­pokon.

Mindemellett folyamatos a lezárt városi játszóterek ellenőrzése. Az intézkedés bevezetését követően ugyan még találkoztak fiatalokkal a játszótereken, akiket aztán azonnal hazaküldtek, azonban az utóbbi időben már példásan eleget tesz a lakosság a felszólításnak, és nem látogatják ezeket a közterületeket.

Tavasszal városszerte rendbe teszik a virágágyásokat is

A városgondnokság jelenleg a szokásos tavaszi munkákat végzi: a fanyesések befejeztével megkezdődött a fűnyírás, illetve a közterületek időszakos nagytakarítása is. Az intézmény dolgozóit folyamatosan figyelmeztetik a veszélyhelyzetre, továbbá a szabályok betartásának fontosságára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában