Már ássák az alapot

2020.05.13. 11:00

A szerződés szerint május végére készül el a futópálya a Külső-Várkertben

A nyomvonal kijelölését és megtisztítását követően elkezdődött a futópálya kialakítása Pápán a Külső-Várkertben.

Polgár Bettina

A szegéllyel ellátott szakaszokon geotextilt helyeznek el, majd zúzalékkal töltik fel a pálya nyomvonalát

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Ahogy korábban beszámoltunk róla, az önkormányzat pályázatot nyújtott be az Országos Futópályaépítési Programhoz. Legalább egy kilométer hosszú futópályák kialakítására lehetett pályázni, a támogató az összköltség legfeljebb ötven százalékát finanszírozza, a támogatás pedig nem haladhatja meg a 70 millió forintot. A pápai pályázat pozitív elbírálásban részesült, így a 92 millió forintos beruházáshoz 46 millió forint hozzájárulást kapott a város.

A szakemberek hozzáláttak a futópálya alapjának kiásásához Fotó: Polgár Bettina/Napló

A tavaly elnyert projekt előkészítését már elvégezték: kijelölték, majd megtisztították a növényzettől az erdei futópálya nyomvonalát.

A tereprendezést a pápai Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola erdészeti képzésében részt vevő tanulói végezték el a szakoktatójuk vezetésével.

A pálya építését végző kivitelező március 31-én vette át a munkaterületet, majd a szakemberek hozzáláttak a futópálya alapjának kiásásához, a szegély építéséhez. Ezt követően a szegéllyel ellátott szakaszokon geotextilt helyeznek el, majd zúzalékkal töltik fel a pálya nyomvonalát. Erre húzzák fel az aszfaltréteget, végül gumiborítást kap a futópálya. A pálya teljes hossza 1030 méter lesz, mely fákkal borított területen és a környező réten halad végig.

A kivitelezőnek a szerződés szerint május végéig kell elkészülnie a munkákkal.

A szegéllyel ellátott szakaszokon geotextilt helyeznek el, majd zúzalékkal töltik fel a pálya nyomvonalát Fotó: Polgár Bettina/Napló

A kivitelezés megkezdését nehezítette, hogy a pálya nyomvonalának kijelölését meg kellett ismételni, mert megrongálták, eltüntették a jelzéseket, illetve a területre lerakott illegális hulladékot is el kellett szállítani.

Áldozó Tamás polgármester a papa-ma.hu-nak úgy fogalmazott, az erdei futópálya egészen új színfoltja lesz a szabadidősportnak, hiszen egy homogén gumifelület borítja majd a pályát, ami kíméli az ízületeket. – Biztos, hogy sokan fogják használni, ha elkészül – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában