Balatonfűzfői rajz- és rövidfilmpályázat több korosztály számára

A Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár egyik új szolgáltatása A könyv házhoz megy, mely április 27-től vehető igénybe. Az első napon már sokan telefonáltak, kérték, hogy a művelődési központ szállítsa ki nekik a könyveket.

Szendi Péter

Németh Imre a művelődési központból vitt könyvet Rutterschmid Lászlónénak

Fotó: Szendi Péter

A szolgáltatás azt jelenti, hogy minden hétfőn 9 és 15 óra között lehet telefonálni vagy e-mailt írni a könyvtárba, és így kikölcsönözni könyveket, melyeket az intézmény katalógusából, interneten keresztül választhatnak ki az olvasók. Ezután egy munkatárs szájmaszkban és kesztyűben kiszállítja a könyveket. A visszahozott köteteket maszkban, kesztyűben karanténba teszik, egy elkülönített helyen hét–tíz napig szellőztetik. Az olvasók nagy örömmel veszik át a minden biztonsági intézkedést betartó szállítás során a köteteket, hálásak a könyvekért.

Hangsúlyt fektetnek ebben az időszakban az online, így otthonról is elérhető, jellemzően ingyenes könyvtári szolgáltatások, adatbázisok, gyűjtőoldalak ajánlására. Igyekeznek minden korosztálynak tartalmas felületeket megjeleníteni a közösségi oldalukon. Két pályázatot is kiírtak. A rajzpályázaton a gyerekeket szólítják meg. Megmutatom, mit tanultam címmel olyan műveket várnak, amelyekben a pályázó megmutatja, hogy mit tanult eddig a járványidőszak alatt, milyen pozitív vonatkozásokat él meg, és milyen új tevékenységekkel, kreatív alkotásokkal teszi értékessé az otthonlétet.

Németh Imre a művelődési központból vitt könyvet Rutterschmid Lászlónénak
Fotó: Szendi Péter

Három kategóriában lehet pályázni: alsó és felső tagozatos, valamint középiskolások, akik digitális formában küldhetik el alkotásaikat, melyeket szakmai zsűri bírál el. Később a rajzokat megtekinthetik a művelődési központ honlapján és közösségi oldalán, illetve ősszel kiállítást is szerveznek.

A rövidfilmpályázatnál nincs korhatár. Ide otthon készített, kétperces rövidfilmeket várnak. A szabadon választható kategóriák mellett a javasolt témák: tánc, ének, vers, bűvészkedés, találmányok bemutatása. A beérkezett filmeket zsűri értékeli, majd az első három helyezett alkotást bemutatják a művelődési központ honlapján és közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában