Elhalasztják a harmincadik Pápai Játékfesztivált

Nem tartják meg a harmincadik Játékfesztivált, és városrészi napokat sem szerveznek idén – jelentette be Áldozó Tamás pápai polgármester a legutóbbi sajtótájékoztatóján.

Polgár Bettina

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Áldozó Tamás kiemelte, folytatódott az előző hetekben is megfigyelhető kedvező tendencia, Pápán a veszélyhelyzet kihirdetése óta elrendelt 158 karanténból már 140-et feloldottak, jelenleg 18-an állnak járványügyi megfigyelés alatt, zárlat pedig nincs érvényben.

Mint mondta, egyre többen igényelnek intézményi elhelyezést a kisgyermekek számára. Két hét alatt csaknem megduplázódott a bölcsődei elhelyezést igénylők száma, továbbá egyre több gyermeket visznek óvodába, a múlt heti 133-ról 161-re nőtt az ovisok létszáma. A polgármester rámutatott: fontos, hogy a szülők igénybe tudják venni ezt a lehetőséget.

Áldozó Tamás kifejtette, Szabadkai Veritával, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ igazgatójával egyeztetve arra jutottak, hogy június 30-ig nem szerveznek városi rendezvényeket, így elhalasztják a harmincadik Pápai Játékfesztivált, és városrészi napokat sem tartanak idén. Az első hagyományos helyi rendezvény az augusztus 16-i pápai hősök napja lesz. Ha lehet, akkor a szeptemberi Pápai csülök-, cicege- és borfesztivált, illetve a barokk napokat is szeretnék megtartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában