Előzetes egyeztetés után már lehet könyvet kölcsönözni Veszprémben

Előzetes egyeztetés után már lehet könyveket kölcsönözni a megyei könyvtárból.

Marton Attila

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár március 16-tól nem fogad látogatókat, nemrég azonban lehetővé tette a könyvkölcsönzést és a könyvek visszavételét. Baranyai Tamás igazgató elmondta, könyvigényeket az intézmény elérhetőségein lehet leadni, és a könyvtár munkatársai egyeztetik az olvasóval az átvételi időpontot.

A kölcsönzésre és könyvvisszavételre csak hétköznapokon, életkorhoz kötött idősávokban van lehetőség: a 65 év feletti olvasóknak 10 és 12 óra, míg a 65 évnél fiatalabbaknak 12 és 14 óra között. A kölcsönzés szigorú óvintézkedések mellett történik: egyszerre csak egy olvasó tartózkodhat az épületben, akinek kötelező maszkot viselnie, és fertőtlenítenie kell a kezét belépés előtt, a kölcsönzőpultnál plexit szereltek fel az intézményben.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, van igény erre a kezdeményezésre, naponta húsz-harminc olvasó él a lehetőséggel, és kölcsönöz

könyveket. Amennyiben még nagyobb számban kölcsönöznének, akkor növeljük a rendelkezésre álló idősávokat magyarázta Baranyai Tamás, aki azt is elmondta, a könyvtárközi kölcsönzés jelenleg megyei szinten működik.

Az igazgató megjegyezte, hogy az olvasók által visszavitt könyveket három napra „karanténba” helyezik, és csak ezt követően lehet őket

újból kikölcsönözni. A veszélyhelyzet előtt, illetve a most kikölcsönzött könyvek kölcsönzési határidejét szeptember 2-ig meghosszabbították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában