Újabb szűrési napot tartanak Veszprémben – Keddi híreink a koronavírussal kapcsolatban

Hetek óta a koronavírus-járvánnyal és a megelőzésére tett intézkedésekkel van tele a sajtó. Összeszedtük a témához kapcsolódó keddi Veszprém megyei híreket.

Németh Imre a művelődési központból vitt könyvet Rutterschmid Lászlónénak

Fotó: Szendi Péter

Nem nőtt a fertőzöttek száma

A koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint szerda reggel továbbra is 62 fő az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma Veszprém megyében.

Országosan 3341 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg. Ezzel 430 főre emelkedett az elhunytak száma, 1102-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Virtuális programokat kínál a pápai városi könyvtár a Közösségek hetén

A Jókai Mór Városi Könyvtár a járványhelyzet ellenére is csatlakozik a Közösségek Hete országos rendezvénysorozathoz, és ezen a héten virtuális felületein kínál programokat. A teljes cikket IDE kattintva olvashatja.

A karanténhatás miatt megugrott a házak és a nyaralók népszerűsége

Valószínűleg hosszabb távon is erősebb érdeklődés övezi majd a kertes családi házakat Fotó: Penovác Károly/Napló

Az úgynevezett karanténhatás gyorsan berobbant a lakóingatlanok piacára. A teljes cikket IDE kattintva olvashatja.

Várpalotán mindent megtesznek azért, hogy védjék a betegeket

Speciális óvintézkedések mellett az elmúlt héten Várpalotán is újraindult az egészségügyi ellátás. A teljes cikket IDE kattintva olvashatja.

A zirci német önkormányzat is támogatja a járvány elleni védekezést

A Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat saját költségvetéséből támogatja a lakosság biztonságát érintő városi védekezést – tájékoztatta lapunkat Hédl József elnök. A teljes cikket IDE kattintva olvashatja.

Segítséget nyújtanak a várpalotai képviselők

Dobos Tamás és Galambos Szilvia önkormányzati képviselők, a kezdeményezés ötletgazdái Fotó: Szabó Péter Dániel

Háromhavi tiszteletdíját ajánlja fel a várpalotai képviselő-testület minden tagja a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került magánszemélyek és családok megsegítésére. A teljes cikket IDE kattintva olvashatja.

Balatonfűzfői rajz- és rövidfilmpályázat több korosztály számára

A Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár egyik új szolgáltatása A könyv házhoz megy, mely április 27-től vehető igénybe. A teljes cikket IDE kattintva olvashatja.

Szerdán várják a koronavírus-szűrésre behívottakat az Agórában

Újabb szűrési napot tart szerdán a megyeszékhelyen a Semmelweis Egyetem az országos koronavírus-szűrés részeként – tájékoztatott az intézmény. A teljes cikket IDE kattintva olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában