Kéz- és felületfertőtlenítőket kaptak a szociális területen tevékenykedők

Több százezer forint értékű fertőtlenítőszert adományozott egy helyi vállalkozó az idősotthonokat és házi segítségnyújtást működtető intézménynek.

Marton Attila

Győri Piroska, Kiss Virág, az intézmény gazdasági vezetője és Miklós György az adomány átadásakor

Fotó: Pesthy Márton/Napló

– A jelenlegi helyzetben fokozottabb figyelmet kell szentelni a szociális intézményeknek, ezért is döntöttem úgy, hogy lehetőségeim szerint segítek – mondta el Miklós György, egy vízlágyító berendezéseket gyártó és forgalmazó veszprémi vállalkozás ügyvezetője. Hozzátette, nagyon szívesen adományozott: a csaknem háromszázezer forint értékű felajánlásból háromféle fertőtlenítő koncentrátumot adott át, amelyeket hígítva hosszú ideig használhat az intézmény, emellett a vízlágyító üzemeltetéséhez szükséges sót is átadott a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulás (VKTT) Egyesített Szociális Intézményének.

– Minden kisebb, gesztus­értékű felajánlásnak örülünk, de ilyen hatalmas mennyiségű fertőtlenítőszert korábban nem kaptunk – mondta el Győri Piroska, a VKTT Egyesített Szociális Intézményének vezetője. – A kézfertőtlenítő mindenek­előtt a házi segítségnyújtás területén dolgozóknak, a felületfertőtlenítők a két bentlakásos intézményben nyújtanak hatalmas segítséget például a kilincsek, korlátok és a közösségi terek fertőtlenítésére – emelte ki az intézményvezető. A felajánlás harmadik eleme pedig egy speciális fertőtlenítő, amelyet a konyhában is lehet használni, mert veszélytelen az élelmiszerre.

Győri Piroska, Kiss Virág, az intézmény gazdasági vezetője és Miklós György az adomány átadásakor
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A tisztító- és fertőtlenítő­szerekből a két bentlakásos otthonban, a nappali klubokban, a főzőkonyhákban, valamint a kistérségben a házi segítségnyújtásban dolgozóknak is juttatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában