"Felemelő és különlegesen szép pillanat"

2020.05.30. 15:00

Kibontották a vitorlákat a Balatonon

Koszorút dobtak a Balatonba a gyönyörűen felújított Tramontana fedélzetéről a füredi mólónál, majd a rendhagyó megnyitó után hivatalosan is megkezdődött a vitorlásszezon a tavon.

Kovács Erika

Különlegesnek nevezte a mostani vitorlabontót Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) főtitkára, mert két napja még nem lehetett tudni, hogy meg lehet-e rendezni egyáltalán. Bóka István, Balatonfüred polgármestere szerint a vitorlabontó ezúttal szimbolikus, mert azt jelzi, hogy élünk és itt vagyunk. A polgármester reménnyel telve tekint a vitorlásszezon elé.

Bezárt lovakhoz hasonlította a vitorlázókat Kollár Lajos, az MVSZ elnöke. A hajósok ugyanis már alig várták, hogy vízre mehessenek, versenyezhessenek. Sajnálattal beszélt arról, hogy el kellett halasztani az olimpiát, majd örömmel mondta, hogy július végén megrendezik a Kékszalag tókerülő versenyt, amit a járvány miatt elhalasztottak.

- Felemelő és különlegesen szép pillanat, hogy újra itt vagyunk – így fogalmazott Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője, aki a Balatont csodálatos nemzeti kincsnek nevezte.

A köszöntők után a Balaton egyik ikonikus hajója, a Tramontana fedélzetén a Himnusz hangjaira felhúzták a nemzeti színű zászlót. Aztán a vitorlásról megkoszorúzták a Balatont, és Kollár Lajos szövetségi elnök hivatalosan is megnyitotta a vitorlásszezont a rendhagyó rendezvényen, amelyen részt vett mások mellett Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár és Berecz Zsombor olimpikon.

Ezek is érdekelhetik

facebook comments widget