nagy segítség a munkájukhoz

2020.05.29. 14:00

Korszerű mentőautót kapott Nagyvázsony

Huszonnégy órás szolgálatot lát el az az új, korszerű, „B” típusú mentőautó, amelyet pénteken délelőtt kis ünnepség keretében adtak át hivatalosan a településen.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az Országos Mentőszolgálat gépjárműflottája tavaly óta 254 új mentőautóval bővült kormányzati forrásból. Legutóbb a mentők napja alkalmából 20 új gépkocsit adtak át az országban, melyekből egy Várpalotára, egy pedig Nagyvázsonyba került.

A kis ünnepség keretében pénteken átadott új, „B” típusú mentőautó egy hatéves, 260 ezer kilométert futott mentőkocsit munkáját veszi át.

Vörös Péter, Fenyvesi Zoltán, Fábry Szabolcs és Barabás Zoltán az ünnepélyes szalagátvágáson Fotó: Molnár Sándor/Napló

Vörös Péter, az Országos Mentőszolgálat közép-dunántúli regionális igazgatója kiemelte, hogy minden mentőállomás életében nagy dolog az, ha új felszerelést kap. A kormány döntött korábban nagy mennyiségű mentőgépjármű beszerzéséről, és az egyik mentőautó került most Nagyvázsonyba abból az apropóból, hogy a gépjárműállomány életkora alacsonyabb legyen. Ez nyilvánvalóan korszerűbb berendezést és mentést jelent, az állampolgárok részére pedig kényelmesebb és gyorsabb eljutást a megfelelő ellátóhelyre – fogalmazott a regionális igazgató.

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő szerint a környéken élők és nyáron a turisták is biztonságban érezhetik magukat olyan szempontból, hogy ha balesetet szenvednének, akkor nagyon gyorsan, néhány percen belül elérheti őket egy olyan jól felszerelt mentőautó, amely minden igényt kielégít.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Barabás Zoltán mentőállomás-vezető elmondta, hogy egy olyan mentéstechnikai eszközt kaptak, amely mind morálisan, mind szakmailag nagy segítség lesz a munkájukhoz. Hozzátette még, hogy az összkerék-meghajtású járművel az olyan nehezen megközelíthető szőlőhegyekre, kirándulóhelyekre vagy lovas balesetek sérültjeihez is eljuthatnak a mentőszolgálat munkatársai, ahová korábban mentőhelikoptert kellett hívni.

Fábry Szabolcs köszönte a mentősöknek azt munkát, amelyet az elmúlt két-három hónap feszített és feszültségekkel teli időszakában nyújtottak. A polgármester a maga és családja nevében egy 25 ezer forintos melegétel-utalványt adott át a mentőállomás vezetőjének, amit a mentősök egy helyi vállalkozásnál válthatnak majd be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában