Több hatósági ellenőrzést átütemeztek

2020.05.07. 07:00

Szigorúbb szabályok a kéményseprésben is

A veszélyhelyzet elrendelése óta meghozott intézkedések az élet számtalan területére hatással vannak. Ezek közvetlenül nem érintik a kéményseprőipari szerv működését, illetve a kéményseprői közszolgáltatást, azonban a helyzetre való tekintettel a szervezet is szigorúbb szabályok alapján jár el – tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Juhász-Léhi István

Fotó: Illusztráció

A katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve az ügyfelek és a szakemberek egészségének megőrzése érdekében a március 17. utáni időszakra meghirdetett társasházi sormunkáit a teljes ellátási területén felfüggesztette és átütemezte, tehát a kötelező ellenőrzésekre később kerül sor.

A katasztrófavédelem az elmúlt időszakban számos, a munkavállalóit és a velük kapcsolatba kerülő állampolgárok védelmét szolgáló intézkedést tett, egyebek mellett a kéményseprőipari szerv működését, illetve a kéményseprői közszolgáltatást illetően is. Közölték: a járvány miatt a szervezet szigorúbb szabályok alapján jár el. Az ügyfélszolgálatok előzetes jelzést követően fogadnak ügyfeleket, a katasztrófavédelem kéményseprőit érintő megrendelések és időpontfoglalások teljesítési időpontját pedig ahol lehet, átütemezik.

– Az ügyfelek és a kéményseprőink egészségének megőrzése érdekében a tevékenységet azokra az esetekre korlátozzuk, ahol az ellenőrzési időpont megváltoztatására már nincs lehetőség, vagy halaszthatatlan fontosságú probléma merül fel – írja a katasztrófavédelem.

A március 17. utáni időszakra kiadott társasházi sormunka-értesítők tárgytalannak minősülnek, ezeket az ellenőrzéseket a katasztrófavédelem kéményseprői később, új időpontban végzik majd el. Ugyanakkor nincs változás a műszaki vizsgálatokat és az üzemzavar-elhárítást érintő megrendelések teljesítésében, továbbá a kéményseprőipari nyilatkozatokhoz kötődő feladatok ellátásában. Ezeket a munkákat a kéményseprők továbbra is elvégzik. Az ügyfélszolgálat működése zavartalan, de kérik, hogy a személyes ügyintézés helyett a telefonos, az online és az írásbeli csatornákat használják az ügyfelek.

– A járvány miatt az általános udvariasság szabályai is megváltoztak, ezért szakembereink kerülik a kézfogást, és védőeszközökkel, valamint sűrű kézfertőtlenítéssel védekeznek – közölte a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában