hogy a lehető leggyorsabban érkezzen a segítség

2020.05.12. 20:00

Új mentőautóval gazdagodott a Várpalotai Mentőállomás

A mentők napjához kapcsolódva új mentőautót adott át a Várpalotai Mentőállomás dolgozóinak kedden Campanari-Talabér Márta, a település polgármestere és Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője.

Szabó Péter Dániel

Campanari-Talabér Márta a háttérben álló várpalotai mentősök munkáját méltatta az átadáson

Fotó: Szabó Péter Dániel

Országszerte 20 új mentőkocsit állítanak munkába a napokban. Nagy öröm, hogy ezek közül az egyik Várpalotára került, mondta el a járványhelyzet miatt a mentőállomás előtt tartott átadási ünnepségen Campanari-Talabér Márta. Várpalota polgármestere kiemelte, az önkormányzat minden lehetséges módon eddig is segítette a mentősök munkáját, s így lesz ez a jövőben is. Hozzátette, a Várpalotai Mentőállomás felszereltsége első osztályú, a Munkácsi Zsolt vezette kollektíva példaértékű munkát végez a mindennapokban, s most a járványhelyzet idején is.

Munkácsi Zsolt, a Várpalotai Mentőállomás vezetője mutatja az új mentőkocsit Campanari-Talabér Márta polgármesternek Fotó: Szabó Péter Dániel

Vörös Péter, az Országos Mentőszolgálat közép-dunántúli regionális igazgatója kiemelte, az új kocsik beszerzésével tovább fiatalodott az OMSz gépjárműparkja, jelenleg öt év alá csökkent a szolgálatot teljesítő mentőkocsik átlagéletkora Magyarországon. – Várpalotán átlagosan 110 ezer kilométert megy egy mentőgépjármű, ezért nem szorul magyarázatra, hogy miért van szükség folyamatosan új kocsik beszerzésére – jegyezte meg Vörös Péter.

Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője elsőként köszönetét fejezte ki a Várpalotai Mentőállomás dolgozóinak az elmúlt hetek, hónapok áldozatos munkájáért. Hozzátette, idén összesen 103 darab mentőautó beszerzését tervezi a kormányzat támogatásával az OMSz. A 2010 óta vásárolt mentőautók száma az újabb fejlesztéssel 1047-re emelkedhet, ami azt jelenti, hogy a futó kocsik mindegyike új, korszerű jármű lesz Magyarországon.

– A ma átadott gépjármű a várpalotaiak és a környékbeliek életének és egészségének védelmét fogja szolgálni. Baj esetén ugyanis az a legfontosabb, hogy a lehető leggyorsabban érkezzen a segítség – emelte ki Kontrát Károly.

Campanari-Talabér Márta a háttérben álló várpalotai mentősök munkáját méltatta az átadáson Fotó: Szabó Péter Dániel

A köszöntőket követően a Campanari-Talabér Márta jelképesen átadta a kulcsot a mentőállomás dolgozóinak, majd Munkácsi Zsolt, a palotai állomás vezetője mutatta be az új mentőkocsit az érdeklődőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában