Megszépült az udvar

2020.05.26. 11:00

Veteményeskertet is gondoznak a csabrendeki ovisok

A Mese-domb Óvoda és Bölcsőde épülete a közelmúltban teljesen megújult, mostanra pedig az épület környezetét tették rendbe pályázati támogatással és más segítséggel az óvoda dolgozói.

Tóth B. Zsuzsa

A régi csúszdához dombot alakítottak ki. A gyerekek egy megújult, szép udvaron játszhatnak majd

Fotó: óvoda

A különféle munkákban segítségükre volt az önkormányzat, annak cége, a Közszolgáltató Szervezet és a szülők is kivették részüket a feladatokból. Amint azt Futó Zsuzsanna intézményvezetőtől megtudtuk, a járvány ideje alatt több évre betervezett munkát végeztek el az óvodai dolgozók, miközben folyamatos ügyeletet tartottak.

– Pályázati támogatással sikerült három és fél millió forintot áldoznunk a célra, az összegből új udvari játékokat, kerti szerszámokat vásároltunk, és elkészült mostanra a kerti szerszámtároló. Mivel az intézményben a környezeti nevelés előtérben van, fontos volt, hogy minél szebb, rendezettebb legyen az épület udvara. Kerítést festettünk, egy korábban hasznosítatlan területet parkosítottunk, ültettünk be cserjékkel a novai Szalay Cecília kertész segítségével és útmutatásai mellett. A madarak, fák napját és a Föld napját idén úgy ünnepeltük, hogy a szülők virág-, növényadományait ültettük el az ablakládákba. Az udvaron egy rézsűs területet virágosítottunk, az egyik szülő, Janknegt Edina pedig segített, hogy különféle fűszernövények beültetésével úgynevezett fűszerspirált készíthessünk. Többek között ehhez is felhasználtunk bontott téglát, cserepet, azokat újra felhasználva. Veteményest alakítottunk ki virág motívummal, amelynek egy-egy ágyását a négy óvodai és az egy bölcsődei csoport ülteti majd be növényekkel. A környezetükbe bogyós gyümölcsöket, ribizlit, málnát ültettünk, és még epret is telepítünk hamarosan.

A régi csúszdához dombot alakítottak ki. A gyerekek egy megújult, szép udvaron játszhatnak majd Fotó: óvoda

- Elkészült a komposztáló és megkezdődött az udvari játékok visszahelyezése. A régieket újra festettük, a régi csúszdához dombot alakítottunk ki, a mezítlábas taposóösvény a napokban készült el. Mindennek köszönhetően hamarosan pályázunk a Zöld óvoda címre, szeptemberre pedig a fű is kizöldül, a gyerekek egy megújult, szép udvaron játszhatnak majd – mondta a vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában