Emberré nevelnek és követendő példát is adnak

2020.06.23. 11:00

A pedagógusokat ünnepelték Várpalotán

A pedagógusok az egyik legszebb hivatást gyakorolják. Nemes feladatuk van: emberré nevelnek, tudásuk legjavát nyújtják, követendő példát adnak, kitárják a világot a gyermekek előtt, és útnak indítják őket.

Szabó Péter Dániel

Borbás Károly vehette át idén a tankerület Lámpás-díját Campanari-Talabér Mártától és Szauer Istvántól

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere mondta el mindezt a Thury-várban rendezett pedagógusnapi ünnepségen, ahol a járványügyi óvintézkedések miatt ezúttal a díjazottak mellett csupán az intézményvezetők lehettek jelen.

– Az elmúlt években azt vettük észre, hogy hirtelen felgyorsult a világ körülöttünk, szinte túlzsúfolttá vált az életünk, s folyamatos változásban élünk. Ebbe az állandósult pörgésbe érkezett meg idén tavasszal a koronavírus-járvány, ami szinte az egyik napról a másikra változtatott meg mindent, kérdőjelezte meg az addigi életmódunkat. Az egészségügy mellett egyértelműen az oktatási rendszert állította a legnagyobb próbatétel elé. A nehézségek közepette jó érzés volt látni, hogy ennek a kihívásnak kiválóan megfeleltek a pedagógusok országszerte és Várpalotán is. Az online oktatás során mindenkinek segítenie kellett a felfedezésben, pedagógus, diák és szülő egyaránt új dolgokat sajátított el. Azt is remélem, hogy a pedagógushivatás társadalmi elismertsége is növekedett azáltal, hogy beköltözött minden hétköznap az otthonokba, hiszen a szülők napi szinten váltak részeseivé az oktatásnak. A pedagógusok mellett őket, a szülőket is megilleti az elismerés ezen a napon – mondta el Campanari-Talabér Márta, majd Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ vezetője társaságában átadta a pedagógusnapi díjakat, okleveleket a meghívott tanároknak, nevelőknek.

A Thury-várban rendezett pedagógusnapi ünnepségen a várpalotai zeneiskola gitárkvartettje kis koncerttel köszöntötte a nevelőket
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A várpalotai önkormányzat Vadász Olga-díját vehette át Novák Ildikó, a Várpalotai Összevont Óvoda és Bölcsőde Szivárvány Tagóvoda és Bölcsődéjének óvodapedagógusa. Csiszár Mária Zsuzsanna-díj kitüntetést kapott Mészáros Anikó, a Bán Aladár Általános Iskola Rákóczi Telepi Tagiskolájának pedagógusa, míg Winkler Márton-díj kitüntetésben részesült Bakonyi Borbála, a Thuri György Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa, intézményvezető-helyettese.

A Veszprémi Tankerületi Központ az oktató-nevelő munkában több évtizeden át kifejtett áldozatos és eredményes munkájáért Várpalota járás intézményeinek pedagógusai közül 2020-ban Borbás Károlynak, a Thuri György Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusának ítélte oda a Lámpás-díjat kiemelkedő pedagógiai és a zenei életben példamutató tevékenysége elismeréseként.

Borbás Károly vehette át idén a tankerület Lámpás-díját Campanari-Talabér Mártától és Szauer Istvántól
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A Thury-teremben tartott ünnepségen a Heider Zorka, Tamás Natali, Szedlák Réka és Kiss Milán alkotta gitárkvartett adott minikoncertet. Egy ismeretlen francia szerző Les anges című művét szólaltatták meg Mátrai Balázs tanítványai. Enyedi Vivien, a Thuri-gimnázium 11. osztályos tanulója Spiró György Bada tanár úr című művéből olvasott fel egy részletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában