ilyen ez az év

2020.06.12. 10:38

Ballagás és tanévzáró nélkül búcsúznak a veszprémi diákok

Habár a járvány enyhülésére való tekintettel lehetőség nyílt arra, hogy a köznevelés működése folyamatosan visszatérjen a megszokott rendhez, a tömeges rendezvények megszervezését még most sem ajánlják, ezért az idei ballagási és tanévzáró ünnepségek elmaradnak a középiskolákban.

Horváth Virág

Hatos Fanni, a veszprémi Padányi Katolikus Iskola végzős diákja inkább az érettségire koncentrál

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár levélben tájékoztatta az iskolákat arról, hogy a kormány az enyhülést figyelembe véve rendeletben megváltoztatta az iskolákra vonatkozó rendkívüli szabályozást. A digitális munkarend az idei tanév végéig megmarad, de június másodikától a diákok és pedagógusok oktatási célból, kiscsoportos konzultációk, illetve egyéni megbeszélések idejére találkozhatnak. A személyes jelenlétet igénylő csoportos konzultációk esetében nem határoztak meg maximális létszámot, hanem az észszerűség keretei között az egészségvédelmi intézkedések betartása mellett lehet megszervezni ezeket a találkozókat.

A tanévzáró ünnepségek megtartásától az államtitkár javaslata szerint ebben a tanévben eltekintenek az intézmények. Levelében arra kéri az intézmények vezetőit, hogy a tanulók és pedagógusok tömeges, kötelező személyes jelenlétével járó ünnepségeket idén ne szervezzék meg, ugyanakkor kevesebb résztvevővel, az alapvető egészségvédelmi szempontok figyelembevételével, a hagyományostól eltérő módon tanévzáró vagy más rendezvény szervezhető.

Veszprémben a Lovassy László Gimnázium oktatói virtuális ballagás keretében búcsúztatták végzős diákjaikat, a Vetési Albert Gimnáziumban a gimnáziumi és érettségi bizonyítványok, OKTV oklevelek és iskolai díjak átadása osztályokra bontva kislétszámban történik meg, a június 22-re tervezett bizonyítványosztáson a megjelenés fakultatív, a Veszprémi Szakképzési Centrum Jendrassik-Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája pedig egy tanévzáró videóval búcsúzott diákjaitól.

A Pannon Egyetem diplomaosztó ünnepségei is elmaradnak az idei évben, a hallgatók okleveleiket az Oktatási Igazgatóságon vehetik át.

A tanév utolsó tanítási napja a tanév rendjéről szóló rendeletnek megfelelően június 15, ezt követően a nyári táborok megszervezéséről szóló rendelet értelmében nyári táborok is szervezhetők, akár bentlakásos formában is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában