örökös ökoiskola

2020.06.22. 16:00

Faültetéssel búcsúztak a végzős füredi diákok

Az idei tanévtől a Balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskolában a búcsúzó nyolcadik osztályosok egy fát ültetnek el az intézmény udvarán. Hétfőn került a földbe az első facsemete, egy bordó levelű juhar a tóparti településen.

Szabó Péter Dániel

Fotó: Németh Melinda Brigitta

Immár négy esztendeje, hogy örökös ökoiskolaként működik a balatonfüredi tanintézmény, ahol ennek megfelelően kiemelt feladatnak tekintik a környezettudatos oktatást és nevelést. Ennek jegyében szerveztek hagyományteremtő céllal faültetést hétfőn, ahol az idei, a koronavírus-járvány miatt rendhagyó tanévben búcsúzó nyolcadikos diákok közül is sokan megjelentek és segédkeztek a munkálatokban. Osztályfőnökeikkel együtt helyezték a földbe a vörös leveleket hozó facsemetét, ami akár 10-15 méter magasra is megnőhet, így kellemes árnyékot ad majd az iskolaudvaron.

A két osztályfőnök, Puskás Erika és Csáki László segítségével ültették el a bordó levelű juhar facsemetét a füredi diákok Fotó: Németh Melinda Brigitta

– Ökoiskolaként nagyon fontosnak tartjuk a tudatos szemléletformálást. A korábbi években hagyomány volt, hogy lufikat eresztettek a levegőbe a ballagó diákok, ám a környezettudatossághoz sokkal inkább illik egy facsemete ültetése, ami reményeink szerint évtizedekig díszítheti majd az intézmény udvarát. A két nyolcadikos osztályfőnök, Puskás Erika és Csáki László ötletét örömmel támogattam – mondta el kérdésünkre Tremmer Bernadett, a füredi Eötvös iskola igazgatója, akitől megtudtuk, a járványhelyzet elmúltával ősztől minden hónapban ökoprogramok várják majd a diákokat a tanintézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában