könyvtárak, múzeumok, uszoda

2020.06.23. 11:35

Fokozatosan újra kinyitnak a veszprémi intézmények

Lassan, de fokozatosan a március óta zárva tartó intézmények is újranyithatnak, az előírt biztonsági feltételek biztosítása mellett – adja hírül közösségi oldalán a megyeszékhely polgármestere.

A széppróza ünnepe kapcsán a közművelődési intézmények is számos programot rendeznek, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Garaczi Lászlót látja vendégül Archív fotó: Nagy Lajos

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A veszélyhelyzet megszüntetésével, összegezve az elmúlt hónapok történéseit, büszkék lehetünk, hogy ilyen összetartó közösség tagjai vagyunk. Hogy Veszprém sikeresen helytállt a legnagyobb kihívások idején is. A koronavírus ráébresztett minket arra is, hogy mennyire fontos, hogy közösségben is létezhessünk, személyesen is találkozhassunk. Most, hogy az elzárás miatt éreztük ennek a hiányát, sokkal jobban értékeljük majd a kulturális és közösségi programokat – írja bejegyzésében Porga Gyula, majd közzéteszi az újra megnyíló intézmények listáját:

- Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár június 16-tól várja újra a látogatókat, de a helyismereti gyűjtemény, az olvasóterem, valamint a gyerekkönyvtár egyelőre nem látogatható. A Dózsavárosi és Március 15. úti fiókkönyvtárak június 15. óta tartanak nyitva, míg a Cholnoky-lakótelepi Könyvtár június 29-én nyit meg újra.

- Az Agóra Veszprém Kulturális Központ június 19. óta ismét megnyitotta kapuit a vendégek előtt.

- A Veszprémi Petőfi Színház az újranyitást követően fokozatosan növeli a nézőszámot a nézőtéren. Múlt hétvégén 250, ezen a hétvégén már 350 nézőt várnak a teátrumba.

- A Március 15. utcai uszoda június 25-től várja majd a sportolni vágyókat.

- A városi múzeumok is újra kinyitnak, a Tűztorony már két hete várja a látogatókat, és a tervek szerint jövő héten megnyílik a Várbörtön is. A Hősi Kapu nyitását augusztus első hetére tervezik egy időszaki kiállítással egybekötve. A Bakonyi Ház és a Liget megnyitását szeptember első hetére tervezik.

- A Hangvilla július 6-án, hétfőn nyit újra, egyelőre hétfőtől péntekig tervezett nyitvatartással.

- A Művészetek Háza Veszprém kiállítóhelyei június 23-tól újranyitnak, így a Modern Képtár-Vass László Gyűjtemény, Dubniczay-palota, Tegulárium is nyitva áll a látogatók előtt.

- A VKTT Egyesített Szociális Intézmény bentlakásos otthonaiban az országos tiszti főorvos utasításait betartva június 18-án feloldották a kijárási tilalmat, így újra látogathatók az otthonok. A nappali intézményekben június 22-től, a demensklubban június 24-től várják a gondozottakat. A szociális étkezés esetében június 23-tól visszaáll az étkezés-házhozszállítás korábbi köre, így a klubokban a szociális étkezést igénylők éthordóban átvehetik az ebédjüket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában